Da mai departe cadourile primite, dar pe care nu le folosesti

Da mai departe cadourile primite, dar pe care nu le folosesti
Da mai departe cadourile primite, dar pe care nu le folosesti

Obisnuiesti sa primesti cadouri, dar pe multe dintre ele nu apuci sa le folosesti? Atunci, ar merita sa le dai mai departe altor oameni. Daca vei proceda astfel, nu vei mai pierde timp ca sa gasesti idei de cadouri online si, de asemenea, vei face economii importante. Totusi, inainte sa daruiesti cadourile tale altor oameni, ar fi bine sa tii cont de cateva lucruri.

Ia in considerare pasiunile destinatarului

Nu face un cadou doar pentru ca vrei sa scapi de un anumit obiect primit acum ceva timp si pe care nu l-ai utilizat niciodata. Cand oferi un cadou ar fi bine sa te gandesti, in primul rand, la destinatar. Prin urmare, ia in calcul atat pasiunile destinatarului, precum si alte mesaje pe care persoana in cauza ti le-a trimis, direct sau indirect, in ultima perioada.

Daca ti-a spus, de exemplu, ca urmeaza sa plece, in scurt timp, intr-un concediu la mare, atunci ai putea sa-i daruiesti un costum de baie, niste ochelari de soare sau o palarie de paie. Nu uita: cadoul ar trebui sa fie despre destinatar, nu despre tine!

Daruieste oricand

De regula, oamenii ofera cadouri cu ocazia zilelor de nastere, sarbatorilor religioase sau anumitor evenimente, cum ar fi nuntile si botezurile.

In situatia unui cadou primit, tu poti sa-l oferi mai departe oricand. Ideal ar fi cat mai repede dupa ce-l primesti, mai ales daca este vorba despre un articol de imbracaminte „la moda” doar intr-o anumita perioada.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Ai grija cui ii oferi cadourile

Obisnuieste-te sa-ti notezi numele expeditorului, de fiecare data cand primesti un cadou. Altfel, exista riscul sa-i oferi un cadou primit tocmai persoanei care ti l-a daruit. Daca ti se pare greu sa-ti notezi de fiecare data numele expeditorului unui cadou, imparte darurile primite in doua categorii: „prieteni si familie” si „oameni cu care nu am o relatie speciala”. Gaseste cate o cutie pentru fiecare categorie, iar cand primesti un cadou nu-ti ramane decat sa-l pui „la locul lui”.

 

Da mai departe doar cadouri noi

Nu oferi altor persoane cadouri pe care le-ai folosit. De fiecare data cand planuiesti sa „reciclezi” un cadou, asigura-te ca se afla in ambalajul original si ca nu a fost deschis. Daca ai cadouri primite si neutilizate, dar care se afla intr-o stare foarte buna, o varianta ar fi sa le donezi unei organizatii neguvernamentele.

In cazul in care nu stii ce organizatie sa alegi, cel mai bine ar fi sa optezi pentru una specializata pe oferirea de servicii pentru batrani sau copii.

Speram ca sfaturile de mai sus te vor ajuta sa scapi de cadourile pe care le-ai primit si, totodata, sa faci alti oameni fericiti.

 



Citește și:

Pete roșii pe picioare – cauze și management

Bianca Dragusanu, sarut pasional cu Tristan Tate! Paparazzii WOWbiz au dovada CLARA ca vedeta TV iubeste din nou | VIDEO EXCLUSIV

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies