Daca nu mai mancam dupa ora sase si daca renuntam la paine slabim? Iata care este opinia nutritionistului!

Daca nu mai mancam dupa ora sase si daca renuntam la paine slabim? Iata care este opinia nutritionistului!
Daca nu mai mancam dupa ora sase si daca renuntam la paine slabim? Iata care este opinia nutritionistului!

Cu totii am auzit ca daca vrem sa ne mentinem in forma si chiar sa slabim ar fi bine sa renuntam la mese dupa ora 18:00 si sa eliminam painea cu totul din alimentatie.

Nutritionistii spulbera insa acest mit atat de popular la romani. Masa de seara este si ea importanta pentru o dieta sanatoasa, dar trebuie sa nu facem excese.

"Masa de seara stie toata lumea ca nu trebuie sa fie extrem de abundenta, desi daca nu ai mancat in timpul zilei trebuie sa mananci fie ca e seara, fie ca e dimineata", explica Dr. Corina Zugravu, lector la Universitatea de Medicina si Farmacie din Bucuresti si cercetator la Institutul de Sanatate Publica.

Painea nu este nici ea un pericol atat de mare pentru silueta. Atat timp cat este mancata cu masura si evitata franzela de 1 leu, aceasta poate fi consumata cu incredere.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

"Painea daca este vazuta ca ceea ce este, un aliment care aduce calorii si diversi nutrienti, este in regula.

Trebuie sa nu facem excese. Romanii uita si sa raporteze ca au mancat-o. Au mancat mancare, dar uita ca alaturi de mancare au mancat si foarte multe felii de paine", spune Dr. Corina Zugravu.

Acesta este intr-adevar un aliment cu multe calorii, dar nutritionistul spune ca este nejustificat sa renunti cu totul la el. Daca mancai insa excesiv paine, ar fi bine sa scazi insa cantitatea ingerata.

Nu exista o cantitate fixa, ideala, de paine pe care sa o poti manca in fiecare zi. "Depinde foarte mult de ce alte alimente mananci intr-o zi, dar daca mananci dimineata, la pranz si seara cate o felie de paine nu este niciun fel de problema. Uneori chiar mai mult", explica nutritionistul.

Exista numeroase variante de paine in supermarketurile romanesti. Unele au compozitii bune, hiperproteice, au seminte si vitamine.Totul

este sa stim noi sa le alegem din rafturile magazinelor. "Franzela de 1 leu este ultima pe lista”, atentioneaza insa Zugravu.
Sursa: www.descopera.ro



Citește și:

Ghid de stil: outfituri inspirate din moda anilor ’90

Cum să-ți atragi soțul de vis: 5 tehnici de manifestare care funcționează

Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Theo Rose a vorbit despre decizia care i-a schimbat total viața

Adevăratul motiv pentru care celebra actriță Fadik Sevin Atasoy a părăsit distribuția serialului Totul pentru familia mea, în care a jucat rolul Şengül! A fost nevoită să se retragă sau totul s-a întâmplat conform scenariului?

Imaginile durerii la înmormântarea Denisei! Ce s-a întâmplat cu tânăra ucisă de Șacalul din Constanța: "Inima și sufletul meu..."


Cookies