Află din rândurile următoare care este rețeta de plăcintă cu cartofi și ceapă caramelizată a Gabrielei Cristea.
Gabriela Cristea gătește mereu cele mai delicioase preparate pentru familia sa. Vedeta împărtășește rețetele și trucurile sale culinare cu urmăritorii săi de pe pagina sa de Facebook.
„M-am gândit să mă apuc să gătesc ceva de post și o să fac o plăcintă de cartofi cu ceapă caramelizată. Dacă vreți, plăcinta asta puteți să o faceți și de dulce. În compoziția pe care o vă v-o arăt puteți să puneți și cașcaval sau brânză mozzarella.
Rețeta de plăcintă cu cartofi și ceapă caramelizată a Gabrielei Cristea
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Ingrediente:
- foi de plăcintă;
- boia iute;
- boia dulce;
- salvie;
- ceapă;
- ulei;
- cartofi.
Mod de preparare:
Gabriela Cristea a explicat, pas cu pas, modul de preparare al rețetei. Procesul este unul foarte simplu și rezultatul de-a dreptul delicios.
„ Prima dată am scos foile de plăcintă să le las să se dezghețe integral. De asemenea, o să pun cartofii întregi la fiert. Am fiert cartofii până când am reușit să bag furculița în ei și acum sunt foarte fierbinți. Ideea e că dacă îi curățați acum se vor decoji foarte ușor. Dacă nu, va fi mai dificil să îi decojiți. Ideea e să îi decojiți și să îi lăsați să se răcească. Cât se prăjesc cartofii, punem ceapa la caramelizat în ulei. Tot acum punem la prăjit și un buchețel de salvie pentru gust. Între timp s-au răcit și cartofii noștri, așa că o să-i dăm pe răzătoarea cea mai mare. Peste cartofii rași o să punem și ceapa caramelizată și începem să dăm gust compoziției. Punem sare din abundență, un pic de boia iute și mai mult boia dulce. Cartofii absorb foarte mult ulei, așa că punem și un strop de ulei. Toată compoziția trebuie amestecată pentru ca toate gusturile să se amestece unele cu altele. Luăm o foaie de plăcintă, turnăm un strop de ulei și venim cu o pensulă și pensulăm până când toată foaia este unsă cu ulei. Luăm o cantitate de umplutură, nu foarte multă, dar nici puțină și o așezăm în mod egal, ca un deal. Împachetăm plăcinta noastră și o așezăm în tavă. La sfârșit mai punem și restul de ulei care este pe pensulă și între timp, am încins cuptorul la 180 de grade și băgăm plăcinta noastră pentru 30-35 de minute, în funcție de cum se rumenește .”, a explicat Gabriela Cristea pe pagina sa de Facebook.