De când încep să te doară sânii când ești însărcinată. La ce să te aștepți în perioada sarcinii

de cand incep sa te doara sanii cand esti insarcinata
De când încep să te doară sânii când ești însărcinată. La ce să te aștepți în perioada sarcinii

Sarcina reprezintă unul dintre cele mai frumoase și unice momente din viața fiecărei femei. Însă știați când își face apariția primul simptom într-o sarcină?

Aflați din rândurile următoare care este motivul sau chiar motivele pentru care vă dor sânii în momentul în care sunteți însărcinată, care este perioada în care va începe durerea la nivelul sânilor, dar și cum se pot modifica aceștia în timpul sarcinii.

 

De ce te dor sânii atunci când ești graviduță

Primul trimestru

Un prim motiv care se regăsește încă din primul trimestru de sarcină este legat de volumul de sânge care începe să crească, pentru a satisface nevoile de dezvoltare ale copilului. Prin urmare, venele de pe sâni vor deveni mai mari și mai vizibile. Această durere este una suportabilă, asemănătoare cu cea premenstruală.

Al doilea trimestru

Și în al doilea trimestru, nivelul de estrogen va continua să crească, prin urmare, sânii vor deveni mai grei pe măsură ce are loc dezvoltarea conductelor de lapte.

Astfel, sânii vor ajunge să producă colostru, acesta reprezentând prima formă de lapte matern, o substanță care continuă o mulțime de anticorpi. Acești anticorpi sunt benefici pentru bebeluș.

Al treilea trimestru

Acesta este trimestrul în care veți avea parte de mai multe modificări. Tot în al treilea trimestru sfârcurile devin mai pronunțate și se vor închide la culoare.

Moment în care și pielea sânilor se întinde și va apărea o mică senzație de mâncărime. Această mâncărime va veni la pachet, în majoritatea cazurilor, cu uscăciune și vergeturi.

cum se modifica sanii in timpul sarcinii

Citeste si: Adelina Pestriţu a fost întrebată când va deveni, din nou, mămică! Ce a răspuns vedeta după doar câteva secunde

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

 

De când încep să te doară sânii când ești însărcinată

Pe lângă grețuri, amețeli sau diferite schimbări de care are parte corpul tău, atunci când ești însărcinată, un alt simptom este legat de durerea la nivelul sânilor.

Sensibilitatea la nivelul sânilor, apare adesea printre primele semne ale sarcinii.

Aceasta are loc, pentru că hormonii se schimbă, fiind progesteron și estrogen. La majoritatea femeilor însărcinate, începând de la patru săptămâni, până la șapte săptămâni de sarcină, sânii vor deveni mai sensibili și mai dureroși.

Această sensibilitate de la nivelul sânilor, poate continua pe parcursul primului trimestru de sarcină, însă odată ce hormonii se echilibrează, această sensibilitate se va ameliora.

primele simptome ale sarcinii

Citeste si: Ioana Voicu, probleme cu sarcina înainte să devină mamă: „Respir puțin cam greu”

 

Cum se modifică sânii în perioada sarcinii

Apariția colostrului

În al treilea trimestru de sarcină, sânii vor începe să producă colostru (precursor al laptelui).

Acesta este produs de glanda mamară în ultima parte a sarcinii, dar și în primele zile după ce ați născut. Acest colostru este special creat de corp, pentru a se adapta față de nevoile pe care le va avea un nou-născut. Laptele produs de colostru, reprezintă o sursă numai bună de proteine, este sărac în grăsimi și zahăr și totodată are un conținut ridicat de anticorpi.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Scurgeri la nivelul sânilor

Sânii modificându-se destul de mult în sarcină, pe lângă apariția colostrului, pot apărea și scurgeri tot la nivelul sânilor. Acestea își pot face simțită prezența încă din săptămâna cu numărul 16 de sarcină, fiind în strânsă legătură cu apariția colostrului. Acesta fiind eliberat încă de dinainte de sarcină.  

Creșterea sânilor

În timpul în care burtica va începe să crească, exact același lucru se va întâmpla și la nivelul sânilor. Acest lucru are loc mai ales începând cu al doilea trimestru de sarcină. Această creștere a sânilor are loc în principal pentru a fi pregătiți pentru sosirea bebelușului, atunci când va fi nevoie să îl hrăniți. În timpul sarcinii, sânii pot câștiga între aproximativ 0,5 și 1,5 kilograme.

Apariția unor linii pe sâni

Pentru că sânii se vor mări, odată cu înaintarea în sarcină, pielea se va întindea, fiind posibil să vă apară anumite linii roșiatice, maronii sau violete. Acestea își pot face apariția atât pe sâni, cât și pe burtică. Liniile sau altfel spus, vergeturile, sunt cauzate de modificările care au loc la nivelul țesutului, pentru a-ți susține pielea. Odată cu nașterea bebelușului, aceste linii nu vor mai fi atât de vizibile, însă tot vor exista.

de ce te dor sanii atunci cand esti gravida

Citeste si: Jo și Juno nu mai formează un cuplu?! Ce i-a dat de gol pe cei doi artiști



Citește și:

Cum să prepari înghețată dietetică la tine acasă

Mădălina și George de la Puterea dragostei se căsătoresc! Când va fi nunta

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies