Sarcina reprezintă unul dintre cele mai frumoase și unice momente din viața fiecărei femei. Însă știați când își face apariția primul simptom într-o sarcină?
Aflați din rândurile următoare care este motivul sau chiar motivele pentru care vă dor sânii în momentul în care sunteți însărcinată, care este perioada în care va începe durerea la nivelul sânilor, dar și cum se pot modifica aceștia în timpul sarcinii.
De ce te dor sânii atunci când ești graviduță
Primul trimestru
Un prim motiv care se regăsește încă din primul trimestru de sarcină este legat de volumul de sânge care începe să crească, pentru a satisface nevoile de dezvoltare ale copilului. Prin urmare, venele de pe sâni vor deveni mai mari și mai vizibile. Această durere este una suportabilă, asemănătoare cu cea premenstruală.
Al doilea trimestru
Și în al doilea trimestru, nivelul de estrogen va continua să crească, prin urmare, sânii vor deveni mai grei pe măsură ce are loc dezvoltarea conductelor de lapte.
Al treilea trimestru
Acesta este trimestrul în care veți avea parte de mai multe modificări. Tot în al treilea trimestru sfârcurile devin mai pronunțate și se vor închide la culoare.
Moment în care și pielea sânilor se întinde și va apărea o mică senzație de mâncărime. Această mâncărime va veni la pachet, în majoritatea cazurilor, cu uscăciune și vergeturi.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
De când încep să te doară sânii când ești însărcinată
Pe lângă grețuri, amețeli sau diferite schimbări de care are parte corpul tău, atunci când ești însărcinată, un alt simptom este legat de durerea la nivelul sânilor.
Sensibilitatea la nivelul sânilor, apare adesea printre primele semne ale sarcinii.
Această sensibilitate de la nivelul sânilor, poate continua pe parcursul primului trimestru de sarcină, însă odată ce hormonii se echilibrează, această sensibilitate se va ameliora.
Citeste si: Ioana Voicu, probleme cu sarcina înainte să devină mamă: „Respir puțin cam greu”
Cum se modifică sânii în perioada sarcinii
Apariția colostrului
În al treilea trimestru de sarcină, sânii vor începe să producă colostru (precursor al laptelui).
Acesta este produs de glanda mamară în ultima parte a sarcinii, dar și în primele zile după ce ați născut. Acest colostru este special creat de corp, pentru a se adapta față de nevoile pe care le va avea un nou-născut. Laptele produs de colostru, reprezintă o sursă numai bună de proteine, este sărac în grăsimi și zahăr și totodată are un conținut ridicat de anticorpi.Citește și: La ce oră se închid secțiile de votare la prezidențiale 2024?- stirilekanald.ro
Scurgeri la nivelul sânilor
Sânii modificându-se destul de mult în sarcină, pe lângă apariția colostrului, pot apărea și scurgeri tot la nivelul sânilor. Acestea își pot face simțită prezența încă din săptămâna cu numărul 16 de sarcină, fiind în strânsă legătură cu apariția colostrului. Acesta fiind eliberat încă de dinainte de sarcină.
Creșterea sânilor
În timpul în care burtica va începe să crească, exact același lucru se va întâmpla și la nivelul sânilor. Acest lucru are loc mai ales începând cu al doilea trimestru de sarcină. Această creștere a sânilor are loc în principal pentru a fi pregătiți pentru sosirea bebelușului, atunci când va fi nevoie să îl hrăniți. În timpul sarcinii, sânii pot câștiga între aproximativ 0,5 și 1,5 kilograme.
Apariția unor linii pe sâni
Pentru că sânii se vor mări, odată cu înaintarea în sarcină, pielea se va întindea, fiind posibil să vă apară anumite linii roșiatice, maronii sau violete. Acestea își pot face apariția atât pe sâni, cât și pe burtică. Liniile sau altfel spus, vergeturile, sunt cauzate de modificările care au loc la nivelul țesutului, pentru a-ți susține pielea. Odată cu nașterea bebelușului, aceste linii nu vor mai fi atât de vizibile, însă tot vor exista.
Citeste si: Jo și Juno nu mai formează un cuplu?! Ce i-a dat de gol pe cei doi artiști