Chef Doru Serban de la "Draga mea prietena" a pregatit inca o reteta delicioasa!
Costul estimativ pentru opt persoane este de 20 de lei.
Ingrediente
8 oua
1 l lapte
150 g zahar pentru crema
O lingurita extract de vanilie
200 g zahar pentru caramel
Mod
de preparare
Intr-o cratita ce poate fi bagata la cuptor, se topeste zaharul pentru caramel.
Cand este ars, dar colorat uniform, se ia de pe foc si se plimba cratita cu grija pentru a tapeta cu caramel toate laturile.
Se lasa sa se raceasca, timp in care se face crema.
Se bat ouale cu zaharul si vanilia, pana cand se topeste zaharul. Se
Se toarna in cratita tapetata cu caramel, apoi se da la cuptor, la foc foarte mic (120 grade), timp de 30 minute.
Se lasa sa se raceasca, apoi se intoarce pe un platou.
Se serveste foarte rece!
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro