De câte ore de somn au nevoie femeile. Acestea obișnuiesc să doarmă cu peste 15 minute mai mult, față de bărbați

ore de somn femei
De câte ore de somn au nevoie femeile

Somnul este foarte important în rutina noastră de zi cu zi. Însă știați de câte ore de somn are nevoie o femeie?

Aflați din rândurile următoare, care este numărul de ore de somn, de care au nevoie femeile, pentru a se simți cu adevărat odihnite. În plus, descoperiți și care sunt consecințele, atunci când vine vorba despre lipsa somnului. 

 

De câte ore de somn au nevoie femeile 

Se pare că, conform cercetărilor, femeile sunt cele care ar avea mai multă nevoie de somn, mai exact de mai multe ore de somn, în comparație cu bărbații.

Astfel, pentru odihna potrivită, o sănătate pe măsură, dar și o liniște profundă, specialiștii susțin faptul că este nevoie de cel puțin 7 ore de somn pentru ca acestea, dar și bărbații, să fie cu adevărat odihniți și liniștiți. 

În caz contrar, lipsa somnului poate duce cu sine, anumite stări de nervozitate, chiar cedarea anumitor organe interioare, și apariția unor anumite boli. Acest aspect fiind valabil, în situația în care lipsa somnului este destul de accentuată, și durează pe un interval mai lung de timp. 

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

În plus, se pare că femeile sunt cele care, dorm mult mai mult, în comparație cu bărbații astfel, se concluzionează ideea cu faptul că acestea au nevoie de mai multe ore de somn, în plus, în comparație cu programul de somn al bărbaților. Conform unui alt studiu, s-a dovedit faptul că femeile au tendința să doarmă în plus, față de bărbați, cu aproximativ 15 minute. 

cele mai bune ore de somn
De câte ore de somn au nevoie femeile[Sursa foto: freepik]

Citește și: Ce înseamnă să ai un stil de viață sănătos

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Ce consecințe are lipsa somnului 

Așa cum am precizat anterior, se pare că lipsa somnului, așa cum este și normal, are anumite consecințe, în special în cazul în care, lipsa somnului se menține pe o perioadă mai lungă de timp. Printre consecințele acesteia, se află și următoarele: 

  • Risc crescut de accident vascular cerebral- Conform unui studiu din Statele Unite, se pare că atunci când vine vorba despre persoanele care nu dorm atât de bine și atât de mult pe cât au nevoie, prezintă un risc destul de mare de a suferi un accident vascular cerebral (adulții care dorm mai puțin de 6 ore pe noapte sunt de până la 4 ori mai expuși). 
  • Risc de obezitate- De asemenea, persoanele care adorm greu sau se odihnesc mai puțin de 6 ore pe noapte, sunt totodată și cele care simt nevoia să consume alimente bogate în calorii, din cauza faptului că au loc anumite modificări hormonale care afectează apetitul, aspect care poate duce cu ușurință la obezitate. 
  • Pierderea memoriei- Odată cu lipsa somnului, se pierde și capacitatea de concentrare, mai exact anumite gânduri pe care le aveam, însă nu ni le mai aducem aminte. Cu toate acestea, puține sunt persoanele care știu faptul că, lipsa somnului poate crea anumite probleme pe termen lung, mai exact probleme care au legătură cu distrugerea celulelor creierului, mai exact, se pare că în momentele în care nu reușim să dormim, cantitatea de sânge din celulele creierului, crește, ceea ce îi afectează funcționarea propice.  
  • Boli cardiace- în momentul în care nu dormim suficient de bine și de mult, organismul nostru începe să producă substanțe chimice și hormoni, cele 2 aspecte care pot duce la apariția bolilor cardiace. Astfel, a fost dovedit faptul că aceste persoane, sunt predispuse cu până la 48% să sufere de aceste boli.  
  • Posibil risc crescut de apariție a cancerului- Conform cercetărilor realizate în America, se pare că lipsa somnului se poate asocia cu ușurință, cu riscul apariției cancerului de sân sau al celui de colon, persoanele care dorm mai puțin de 6 ore pe noapte, fiind expuși la riscul de a dezvolta polipii intestinali.  

importanta somnului
De câte ore de somn au nevoie femeile[Sursa foto: freepik]

Citește și: De ce trebuie femeile să pună o ceapă în dormitor. Efectul neștiut asupra somnului!



Citește și:

Puseurile de creștere la bebeluși – ce ar trebui să știe părinții?

De ce trebuie femeile să pună o ceapă în dormitor. Efectul neștiut asupra somnului!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies