Iată de câte ori poți mânca ouă pe săptâmână și ce anume conține un ou fiert.
Ouăle te scapă de foarte multe ori din situația de a nu ști ce să pui pe masă atunci când îți dorești să faci un mic dejun rapid sau să îl încorporezi în diferite mâncăruri.
Câte ouă poți mânca pe zi
Citește și: 5 vitamine esențiale pentru creșterea părului pe care să le incluzi în dieta ta
Citește și: 4 rețete de post fără ulei. Idei de mâncare gustoasă și sănătoasă pentru postul Paștelui
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Dacă te-ai întrebat câte ouă poți mânca pe zi, fără să-ți pui sănătatea în pericol, atunci cu siguranță ai cântărit faptul că acestea sunt bogate în vitamin, minerale, și grăsimi, iar pentru faptul că sunt accesibile, mulți oameni aleg să le consume în mod regulat. Ouăle reușesc să mențină și starea de saturație pentru mai mult timp, iar consumat la micul dejun, reușește să te țină sătul până la prânz.
De câte ori poți mânca ouă pe săptămână
Dacă te-ai întrebat adesea de câte ori trebuie să mănânci ouă pe săptămână, trebuie să știi și că fiecare persoană este diferită, iar cineva poate nu va simți să consume aceeași cantitate de ouă ca alte persoane din jur. Cu toate acestea, specialiștii recomandă un număr de la trei până la cinci ouă pe săptămână, mai ales pentru persoanele care mănâncă puțină carne sau pește, iar introducerea ouălor în alimentație poate să le asigure cantitatea de proteine de care are nevoie organismul. O persoană care face mai multe exerciții fizice poate alege o cantitate de cinci ouă pe săptămână, mai ales partea de albuș, deoarece aici se găsesc cele mai multe proteine. O persoană supraponderală ar trebui să nu mănânce multe gălbenușuri deoarece în această parte a oului este cea mai mare cantitate de grăsime. Astfel, în funcție de stilul de viață și de necesitățile organismului, o persoană va simți media de ouă pe care trebuie să o consume săptămânal, însă nu trebuie să facă exces la acestea.
Ce conține un ou fiert
Pentru obține beneficiile maxime atunci când vine vorba de ouă, trebuie să vă îndreptați către cele fierte, deoarece prin fierbere nu se distrug antioxidanții. Oul fiert sau poșat rămâne bogat în nutrienti și au un efect foarte mic asupra modificării colesterolului rău. Ouăle fierte te pot ajuta, de asemenea, la prevenirea bolilor de inimă, deoarece ajută la creșterea colesterolului bun. Oul este foarte hrănitor, bogat în vitaminele A, B, D, E, beta-caroten, acizi grași esențiali și minerale. Astfel, în momentul în care alegem să ne îndreptăm atenția spre un mic dejun rapid sau spre o gustare sănătoasă, ar trebui să ne gândim și la maniera în care alegem să pregătim oul care urmează să fie consumat. Acestea sunt doar câteva sfaturi pe care trebuie să le ai în vedere atunci când te gândești să consumi excesiv ouă sau, din contră, nu consumi deloc, astfel că trebuie să revizuiești un pic beneficiile pe care ți le pot aduce acestea în viața ta. Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi mai multe sfaturi și trucuri despre un stil de viață sănătos și echilibrat, împreună cu idei creative și inspiraționale pentru a face fiecare zi specială.