De câte ori trebuie să te speli pe dinți. Rutina zilnică de igienă orală!

De câte ori trebuie să te speli pe dinți. Rutina zilnică de igienă orală!
De câte ori trebuie să te speli pe dinți. Rutina zilnică de igienă orală!

Află din rândurile următoare cum art trebui să arate o rutină zilnică de igienă orală astfel încât să ai dinți curați și sănătoși.

Igiena dinților este un subiect extrem de important căruia, din păcate, multă lume nu îi acordă atenția necesară.

Astfel, există anumite reguli de rutină zilnică pe care trebuie să le respectăm pentru a avea parte de dinți sănătoși și frumoși. Zâmbetul este fără doar și poate unul dintre cele mai importante accesorii, iar de aceea, pentru a ne bucura de un zâmbet frumos și a nu ne fi jenă sau teamă să zâmbim cu gura până la urechi, trebuie să avem grijă de dinții noștri.

Este important de precizat faptul că investițiile pe care le facem în dantura noastră valorează mult mai puțin decât reparațiile pe care vom fi nevoiți să le facem în cazul în care nu avem grijă de dinții noștri naturali.

În cadrul unei emisiuni, Anca Vereanu, medic primar stomatolog, a oferit sfaturi importante de care trebuie să ținem cont în rutina zilnică de igienă orală.

Alegerea unei periuțe de dinți potrivită

Citește și: Afecțiunile gingivale. Semne de alarmă ce nu trebuie ignorate și cum să abordezi tratamentul adecvat!

De câte ori trebuie să te speli pe dinți. Rutina zilnică de igienă orală!
De câte ori trebuie să te speli pe dinți. Rutina zilnică de igienă orală![Sursa foto: freepik]

Primul pas de care trebuie să ținem cont este alegerea unei periuțe de dinți potrivită. Specialiștii în domeniu de pretutindeni ne recomandă folosirea periuțelor electrice în detrimentul celei manuale.

Datorită rotațiilor accelerate pe care le face, aceasta are capacitatea de a ne curăța mult mai bine dinții, fiind în același timp blândă cu gingiile noastre.

Alegerea pastei de dinți adecvată

De câte ori trebuie să te speli pe dinți. Rutina zilnică de igienă orală!
De câte ori trebuie să te speli pe dinți. Rutina zilnică de igienă orală![Sursa foto: freepik]

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

În același timp, alegerea pastei de dinți potrivite constituie un alt criteriu foarte important de care trebuie să ținem cont.

Unul dintre cele mai importante criterii pentru alegerea pastei de dinți este conținutul de fluoruri. Acesta ajută la prevenirea cariilor dentare și consolidează smalțul dinților.

De asemenea, în cazul în care ne confruntăm cu anumite probleme specifice ale dinților și gingiilor, trebuie să alegem pasta de dinți potrivită în funcție de acestea.

Tehnica corectă de periaj

Poate cel mai important lucru de care trebuie să ținem cont în procesul de curățare al dinților este tehnica de periaj.

Potrivit specialiștilor în domeniu, un periaj corect trebuie să dureze cel puțin două minute și să se realizeze de cel puțin două ori pe zi.

De asemenea, pe lângă perioada de timp pe care o petrecem în fața oglinzii periindu-ne dinții este foarte importantă și cum facem acest lucru. De aceea, specialiștii în domeniu ne recomandă să dăm dovadă de multă grijă și răbdare în acest proces și să ne asigurăm că periem cu grijă fiecare dinte în parte.

Curățarea spațiilor dintre dinți

Citește și: Implantul dentar este periculos? Evaluarea riscurilor și beneficiilor acestei proceduri stomatologice inovatoare!

De câte ori trebuie să te speli pe dinți. Rutina zilnică de igienă orală!
De câte ori trebuie să te speli pe dinți. Rutina zilnică de igienă orală![Sursa foto: freepik]

Foarte multă lume termină de periat dinții și astfel au impresia că au terminat rutina de igienă a dinților. Ei bine, acest lucru este total greșit deoarece există foarte multe spații între dinți unde pătrunde mâncarea, iar periuța de dinți nu poate ajunge acolo.

Citește și: Ce decizie au luat Culiță Sterp și Daniela Iliescu după ce s-au cununat! Artistul a făcut marele anunț: „În curând...”- kanald.ro

Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro

De aceea, este important să folosim și alte instrumente care să ne ajute să scăpăm de resturile de mâncare dintre dinți. Printre acestea se numără dușurile bucale și periuțele interdentare.

Eu când fac duș bucal cu apă, întotdeauna poziționez vârful dușului bucal între dinți. Și pe gingie este bine să facem pentru că face un masaj al gingiilor. În special persoanele cu diabet au nevoie de masaj gingival. Preiuța interdentară poți să o îndoi și dacă faci asta, ajungi cu ușurință în spatele dinților. Mai ales cine are lucrări, este foarte bine de folosit. Sun mult mai sănătoase decât scobitorile de lemn care produc sângerarea papilei, gingiei. În timp, la folosire îndelungată, sângerare, distrugi atașamentul gingiei din jurul dintelui .”, a explicat specialistul în domeniu.

Tot ea recomandă folosirea dușului bucal în fiecare zi sau cel puțin o dată la două zile. De asemenea, periuțele interdentare sunt foarte utile a fi folosite după fiecare masă.

Evitarea mâncării și băuturilor pentru o perioadă

După ce ne-am spălat pe dinți se recomandă să evităm consumul de alimente sau băuturi pentru o perioadă. De asemenea, există medici stomatologi care după periajul dentar recomandă să nu ne clătim deoarece astfel fluorul din pasta de dinți va rămâne pe dinți și măsele, protejându-le de carii.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi și recomandări de la specialiști în domeniul sănătății, frumuseții și stilului de viață.

 



Citește și:

Invitată la o nuntă? 5 coafuri pe care le-ai putea purta

Tu stii sa te speli corect pe dinti? Iata ce ar trebui sa faci de fapt!

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies