De ce a murit Stela Popescu inainte de a implini 82 de ani? Explicatia doctorilor este uluitoare: "stres care a declansat un atac cerebral"

De ce a murit Stela Popescu inainte de a implini 82 de ani? Explicatia doctorilor este uluitoare:
De ce a murit Stela Popescu inainte de a implini 82 de ani? Explicatia doctorilor este uluitoare: "stres care a declansat un atac cerebral"

Stela Popescu a fost gasita moarta in curtea casei, ieri. Luna viitoare urma sa implineasca onorabila varsta de 82 de ani. Cercetatorii au constat ca cele mai multe decese se intampla in jurul zilei de nastere.

Zilele de naştere sunt un prilej de sărbătoare, însă, după o anumită vârstă, unii oameni nu se mai bucură de propria aniversare. Dar oamenii de ştiinţă spun că nu tristeţea provocată de îmbătrânire, pe care o simţim în apropierea zilelor de naştere, e problema cea mai mare.

Noi cercetări vin să demonstreze că în astfel de zile avem cu 14% mai multe şanse să murim decât în alte zile.

Pentru a explica fenomenul oamenii de ştiinţă au emis mai multe ipoteze, printre care cea a "amânării". Conform acestei ipoteze, este posibil ca oamenii foarte bolnavi să se strpduiască să trăiască până după ziua lor pentru a-şi atinge un prag de vârstă. Cu toate acestea, rezultatele studiului nu susţin această teorie, ci o alta care indică faptul că evenimentul în sine este factorul major care influenţează apariţia acestor decese.

În cazul atacurilor de cord şi al celor cerebrale, stresul pare să fie factorul declanşator. Studiul sugerează că nivelul stresului creşte în aproprierea zilei de naştere, mai ales în rândul persoanelor în vârstă. De asemenea, rapoartele arată că multe dintre internările în spital, pentru tratarea afecţiunilor cardiovasculare, au loc în preajma aniversărilor.

Sursa



Citește și:

Idei de coafuri simple pentru nuntă

Stela Popescu nu ar fi murit azi. Cat timp a zacut actrita fara suflare in locuinta ei?

Pictorial de SENZAȚIE! Andreea Sasu a renunțat la haine și a pozat PROVOCATOR, în ultima lună de sarcină

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Ea este tânăra de 25 de ani care a murit după ce a căzut în gol cu liftul: ”Absurd, nu trebuia să fie așa”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii" | Foto

Vaticanul a dezvăluit abia acum adevărul. "Fecioara Maria care plânge" din Trevignano, un fals?


Cookies