De ce ai nevoie pentru a-ți face pedichiura acasă

de ce ai nevoie pentru a-ti face pedichiura acasa
De ce ai nevoie pentru a-ți face pedichiura acasă

Pedichiura se poate face la salon, dar se poate face cu ușurință și acasă. Însă știai cum?

Află din rândurile următoare, care sunt pașii pe care îi poți urma, pentru a avea grijă de pedichiura ta, chiar acasă, astfel încât picioarele tale să se bucure de un adevărat răsfăț.

 

1. Exfoliază pielea moartă

Exfolierea pielii de pe picioare este esențială pentru a elimina celulele moarte și a preveni formarea calusurilor.

Dacă bătăturile și calusurile se acumulează și devin prea groase, pot crăpa, cauzând dureri și riscuri de infecții. Există un produs eficient sub formă de șosete care conțin exfolianți chimici. Trebuie să le porți timp de 60-90 de minute. Aceste șosete sunt impregnate cu acizi glicolic, salicilic, lactic și citric care îndepărtează petele aspre și dizolvă celulele moarte ale pielii, lăsându-ți picioarele mai luminoase, moi și netede. Pentru a folosi produsul, toarnă esența în șosete și asigură-te că este uniform distribuită în interior înainte de a le pune pe picioare.
Sigilează șosetele cu închiderea inclusă și lasă-le pe picioare timp de 60-90 de minute. După aceea, scoate-le și clătește-ți picioarele. În următoarele 3-7 zile, vei observa cum pielea moartă începe să se desprindă.

Citește și: Pila electrică de unghii – care sunt beneficiile acesteia și de ce merită să investești în acest accesoriu?

pedichiura la salon
De ce ai nevoie pentru a-ți face pedichiura acasă[Sursa foto: freepik]

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citește și: Cum să le sfătuiești pe cliente să-și mențină unghiile sănătoase și frumoase între sesiunile de manichiură

2. Folosiți tratamente pentru picioare

După ce ai îndepărtat toată pielea moartă de pe picioare, următorul pas este să aplici un tratament pentru picioare. Aceste tratamente ajută la hrănirea pielii și previn formarea de piele dură.

Poți folosi o mască pentru picioare ca parte a pedichiurii tale acasă. Masca hrănește pielea picioarelor și a călcâielor și folosește căldura naturală a corpului pentru a ajuta formula să penetreze mai bine pielea. Ca exfoliantul, masca vine cu șosete speciale. Aplică produsul pe picioare și apoi poartă șosetele timp de 10 minute sau mai mult. Masca are vitamine, acizi grași, unt de shea și ulei de cocos, lăsându-ți picioarele bine hidratate și netede.

De ce ai nevoie pentru a-ți face pedichiura acasă[Sursa foto: freepik]

3. Hidratează-ți în mod regulat picioarele

Îndepărtarea pielii moarte  și folosirea măștilor și tratamentelor pentru picioare ar trebui să fie făcute o dată sau de două ori pe lună, dar hidratarea picioarelor trebuie să fie o rutină mai frecventă, ideal de mai multe ori pe săptămână. Hidratarea regulată ajută la prevenirea călcâielor crăpate și a pielii îngroșate.

Alege un produs care îmbunătățește textura pielii picioarelor, făcând-o mai hidratată și mai elastică. Caută produse care conțin unt de shea, glicerină și ulei de jojoba pentru a spori elasticitatea pielii, precum și Farnesol, care are proprietăți antimicrobiene și acționează ca un deodorant.

pedichiura acasa
De ce ai nevoie pentru a-ți face pedichiura acasă[Sursa foto: freepik]

Citește și: Bianca, primele semne de gelozie, după ce îl vede pe Patrick alături de Virginia! Giuly izbucnește în lacrimi. Care este motivul?- kanald.ro

Citește și: "Inima și sufletul meu" Durere imensă la înmormântarea Denisei, tânăra ucisă de Șacalul din Constanța! Este condusă pe ultimul drum astăzi, într-un sicriu alb, înconjurată de flori albe, plânsă de familie și prieteni!- stirilekanald.ro

4. Investește într-un aparat de masaj pentru picioare

Masajele regulate ale picioarelor îmbunătățesc circulația sângelui. Când mușchii din jurul picioarelor sunt stimulați în timpul masajului, se reduce rigiditatea și durerea la glezne și călcâie, iar umflăturile cauzate de retenția de lichide sunt și ele diminuate. În plus, masajele pot ajuta la reducerea stresului și la promovarea stării generale de bine.

pedichiura
De ce ai nevoie pentru a-ți face pedichiura acasă[Sursa foto: freepik]

5. Folosește ser pentru unghii și cuticule

Cuticulele tale au rolul de a proteja unghiile noi de bacterii în timp ce cresc din rădăcina unghiei. Zona din jurul cuticulelor este delicată și se poate usca sau crăpa ușor, ceea ce poate duce la infecții. De aceea, este esențial să ai grijă de întreaga zonă a unghiei, menținând cuticulele curate și bine hidratate. Serul nutritiv pentru unghii și cuticule are proprietăți antibacteriene și antiinflamatorii, oferind în același timp o textură catifelată pielii. Pentru a-l folosi, aplică o cantitate mică pe unghie și cuticulă și masează bine. Serul se absoarbe rapid, lăsând cuticulele hidratate și catifelate și unghiile cu un aspect îngrijit. Este recomandat să aplici serul ca ultim pas înainte de culcare.

instrumente pentru rutina de pedichiura
De ce ai nevoie pentru a-ți face pedichiura acasă[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Sindromul de șa turcească liberă (empty sella)

5 modele de unghii albastre pentru sezonul de vară

Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

De ce a murit Michaela DePrince, dansatoarea celebră a lui Beyonce, la doar 29 de ani

Theo Rose a vorbit despre decizia care i-a schimbat total viața

Lizge Cömert, actrița care joacă rolul Susen în serialul Totul pentru familia mea, apariție uluitoare în mediul online, după ce a recurs la o nouă intervenție estetică la nivelul feței Iată cum arată în prezent

"Inima și sufletul meu" Durere imensă la înmormântarea Denisei, tânăra ucisă de Șacalul din Constanța! Este condusă pe ultimul drum astăzi, într-un sicriu alb, înconjurată de flori albe, plânsă de familie și prieteni!


Cookies