De ce alegerea unei chiuvete de bucătărie este o decizie dificilă?

De ce alegerea unei chiuvete de bucătărie este o decizie dificilă?
De ce alegerea unei chiuvete de bucătărie este o decizie dificilă?

Aiziționarea unei chiuvete de bucătărie este o etapă necesară atât în procesul de amenajare a unei case noi, cât și în cel de renovare. Și, deși la prima vedere pare ușor să alegi o chiuvetă de bucătărie, lucrurile sunt, de obicei, mai complicate.

Complicațiile apar mai ales atunci când e vorba de un proces de renovare, pentru că vor exista limitări bazate pe decupajul chiuvetei deja existente și pe spațiul dulapului.

Cu toate acestea, nici în cazul unei case noi nu va fi cu mult mai ușor pentru că în acel caz chiuveta trebuie aleasă înainte de proiectarea amenajării propriu-zise, de selectarea blatului și a dulapurilor. Cu alte cuvinte, trebuie să știi cu exactitate ceea ce cauți, pentru că altfel rezultatul final ar putea să nu fie cel dorit.

În cele ce urmează îți prezentăm și alte câteva motive pentru care alegerea unei chiuvete bucătărie se poate dovedi dificilă, precum și soluțiile pe care le ai la îndemână pentru a înlesni procesul decizional.

Ce material aleg?

Pe piață există o mulțime de opțiuni, așa că trebuie să știi exact ceea ce cauți, precum și avantajele și dezavantajele care vin la pachet cu fiecare opțiune în parte. De exemplu, dacă te gândești să alegi o chiuvetă ceramică trebuie să ții cont că pe lângă avantajul esteticii deosebite, există și dezavantaje de ordin practic: o asemenea chiuvetă se poate sparge mai ușor atunci când este lovită accidental.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

La fel, dacă iei în considerare varianta de a alege o chiuvetă din inox trebuie să ții cont de faptul că, deși, aceste chiuvete nu sunt pretențioase, va trebui să fii pregătit(ă) să cureți petele de calcar care apar ocazional din cauza apei dure.

Același raționament trebuie aplicat și pentru chiuvetele din alte materiale, precum granit, quartz etc.

Orice ai alege, trebuie să iei în considerare atât avantajele, cât și dezavantajele alegerii tale și doar după aceea să faci achiziția.

Către ce producător să îmi îndrept atenția?

Un produs de calitate nu trebuie neapărat să fie semnat de un brand foarte cunoscut, însă de cele mai multe ori cu cât producătorul e mai cunoscut, cu atât și garanția implicită a calității produselor pe care le comercializează e mai mare pentru că există o reputație care trebuie păstrată.

În majoritatea cazurilor, diferența e făcută la nivel de materiale folosite și la nivel de atenție la detalii, așa că ori de câte ai posibilitatea este bine să optezi pentru chiuvete semnate de producători cu o lungă tradiție sau cu o reputație impecabilă. Investiția într-o chiuvetă mai scumpă, însă calitativă trebuie privită nu ca pe o simplă cheltuială, ci ca pe o investiție într-un produs care nu se va deteriora cu prima ocazie.

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

Cum mă asigur că produsul ales se va potrivi în bucătăria mea?

În acest caz, răspunsul este simplu: măsurători precise. Înainte să pleci la cumpărături asigură-te că măsori foarte bine dimensiunea dulapului de bucătărie și spațiul în care urmează să amplasezi chiuveta.

De asemenea, pe lângă acest aspect ar trebui să iei în considerare și dacă modelul ales se potrivește spațiului pe care îl ai disponibil și nevoilor familiei tale. Pe piață vei găsi, de obicei, chiuvete de tip drop-in, chiuvete cu montaj de jos sau chiuvete farmhouse. Totul e să analizezi foarte bine situația de la fața locului și apoi să încerci să găsești cea mai bună soluție.

Așadar, acestea sunt motivele pentru care alegerea unei chiuvete de bucătărie se poate dovedi, uneori, dificilă. Însă, așa cum aminteam mai sus, dacă ai grijă la aspectele prezentate în acest articol, procesul decizional va deveni mult mai simplu.



Citește și:

Sindromul de șa turcească liberă (empty sella)

Sâmbătă, de la ora 14:45, în ”ROventura”, La pas prin ”inima” Bucovinei, Câmpulung Moldovenesc

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies