De ce am ales să-mi duc copilul la un dentist pediatru şi nu la orice dentist?

De ce am ales să-mi duc copilul la un dentist pediatru şi nu la orice dentist?
De ce am ales să-mi duc copilul la un dentist pediatru şi nu la orice dentist?

Mersul la medicul dentist ar trebui să fie o obişnuinţă după apariţia primilor dinţişori de lapte.

Părinţii se îngrijorează chiar şi de la cel mai mic lucru diferit pe care-l trăiesc copilul lor, dar cu timpul ajung la concluzia că anumite obiceiuri sau întâmplări sunt chiar normale. Iar asta poate scădea interesul faţă de vizită la medic, ca şi experienţele neplăcute ale altor persoane din jur ce pot descuraja în realizarea acestui tabiet atât de necesar pentru sănătatea fiecăruia.

Iar aşa cum sunt medici pentru diferite domenii şi specializări, la fel se găsesc în România şi în afara ţării anumite clinici ce colaborează cu cel puţin un dentist pediatru. Puţini ştiu însă că, aceştia sunt cei mai în măsură să lucreze cu copiii şi problemele stomatologice ale acestora, pentru că de obicei părinţii merg la primul cabinet stomatologic cu cel mic. Nu se interesează dacă la acel cabinet există un stomatolog pediatru.

De ce pentru copil sunt importante vizitele de rutină la un dentist pediatru?

Din programul de formare al unui medic ce lucrează la o clinică dentară nu lipsesc într-adevăr o serie de cunoştinţe comune. Însă, un stomatolog pediatru are mai multă răbdare de a-i înţelege şi de a lucra cu cei mici care pot fi printre cei mai dificili pacienţi. De asemenea, ei au o formare medicală mult mai amplă pe problemele copiilor.

Chiar şi curăţarea profesională a dinţilor poate fi greu de dus la bun sfârşit dacă copilul este temător sau plânge fără oprire, dacă nu i se oferă încredere şi nu este tratat corespunzător. Un

medic stomatolog generalist poate într-adevăr să facă verificări persoanelor de toate vârstele, dar vor exista situaţii în care cei mai buni se vor simţi depăşiţi de situaţie şi vor recomanda în cele din urmă mersul copiilor la un stomatolog pediatru sau al adulţilor de exemplu, la un chirurg stomatolog.

Până şi atmosfera din clinica poate fi diferită. De exemplu, foarte multe cabinete specializate pe stomatologie pediatrică au grijă să amenajeze cât mai frumos şi cât mai jucăuş fiecare încăpere în care cei mici îşi petrec timpul la cabinet, tocmai pentru a realiza că este un spaţiu liniştit în care nu se va întâmpla nimic rău. Iar mulţi părinţi au remarcat deja încrederea cu care un copil merge la vizita stomatologica şi uşurinţa cu care decurge totul.

Cum găsesc cel mai bun stomatolog pentru copii?

În zilele noastre nu e deloc dificil ca părinţii să găsească cel mai bun stomatolog pentru copilul lor. Recomandările pot veni din partea stomatologilor generalişti care, în mare, îşi pot cunoaşte colegii de breaslă şi experienţa lor în domeniu astfel încât să poată face o recomandare.

Dacă nu există încredere, se pot solicita recomandări de la apropiaţi sau se poate face un research în mediul online. În acest fel, căutarea unei clinici sau a unui medic dentist pediatru nu mai e nicicum o problemă şi se pot găsi recomandări cu adevărat utile. Şi, deşi primul contact poate fi îngrijorător, mai ales pentru părinţi, Specialiştii germani de la zahnarztpraxis-lorettostrasse.de recomandă să nu se insiste în comunicarea şi obligarea copilului de a se aşeza pe scaunul medicului pentru un consult. Este esenţial ca medicul să-i ofere timp şi intimitate în cabinet, că cel mic să se convingă singur de profesionalismul celui care îl va ajuta să aibă dinţi puternici.

 

 


Citește și:

Sindromul de șa turcească liberă (empty sella)

Ce demersuri a început să facă Adriana Bahmuțeanu pentru copiii ei minori. „Eu nu știu ce e la mijloc, este o combinație pe care nu am înțeles-o.”

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Virginia de la Casa iubirii, apariție de senzație în mediul online! Iată cum arăta concurenta în urmă cu patru ani, înainte de a recurge la mici intervenții estetice la nivelul feței

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies