De ce apare puful de pe față și cum îl poți îndeparta acasă

Îndepărtare păr facial față
Îndepărtare păr facial față

Iată cum poți îndepărta puful de pe față chiar la tine acasă.

O mulțime de doamne și domnișoare se confruntă cu părul facial, acel puf adesea blond, care poate deveni inestetic atunci când aplicăm machiajul pe față. Iată de ce apare acesta și cum poate fi îndepărtat ușor chiar la tine acasă.

Puful de pe față și rolul acestuia

Citește și: Cum să inversezi și să anulezi procesul de îmbătrânire. 6 sfaturi pentru a arăta din nou mai tânăra

Îndepărtare păr facial față
Îndepărtare păr facial față[Sursa foto: freepik]

Citește și: Ghid pas cu pas pentru alegerea corectă a produselor de îngrijire a tenului

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Unele femei se pot confrunta cu creșterea excesivă a părului facial și corporal, acest lucru fiind o afecțiune, însă, de cele mai multe ori, toate femeile se confruntă cu asta, apariția lui fiind într-o cantitate mică.

Primul motiv care constă în apariția acestuia este moștenirea genetică, mai exact, dacă mama suferit de această afecțiune în trecut și s-a confruntat cu probleme legate de părul pe față. O altă cauză a apariției acestuia ar fi dezechilibrele hormonale, așa că trebuie să mergeți la un specialist. Apariția pufului pe față este asociată cu nivelul excesiv de hormoni androgeni, specific masculini, care, în mod normal, ar trebui să se regăsească în cantități cât mai reduse în organismul unei femei.
Există situații în care femeile se pot confrunta cu probleme mai mari, printre care și depresia, astfel că acest lucru poate duce la apariția mai evidentă a pufului de pe față. Acesta are rolul de a echilibra hormonal cantintatea de hormone androgeni din corp, însă, uneori, aceasta este mai mare. Există o mulțime de doamne și domnișoare care se simt complexate de acest păr nedorit, motiv pentru care, de multe ori, ajung să apeleze la ajutorul unui medic specialist pentru a scăpa de probleme sau chiar îndepărtează părul de pe față la ele acasă.

Când este cazul să indepărtezi puful de pe față

Îndepărtare păr facial față
Îndepărtare păr facial față[Sursa foto: freepik]

Putem îndepărta părul de pe față  atunci când acesta este evident inestetic și se regăsește într-o cantitate mai mare, astfel că adduce complexe și aspect nedorit chiar și atunci când aplicăm o cantitate mare de machiaj. Îndepărtarea acestuia poate fi făcută și atunci când tenul nostru se confruntă cu anumite probleme acneice, iar aplicarea produselor ar fi îngreunată de firele de păr.

Totodată, putem îndepărta părul facial atunci când tenul începe să devină mat din cauza pufului și își pierde din strălucirea naturală. Există numeroase metode prin care părul facial poate fi îndepărtat rapid și ușor, fără să vă confruntați cu iritații. În primul rând, cea mai sigură metodă este să mergeți la un salon pentru a face acest procedeu, însă dacă alegeți să faceți acest lucru acasă, puteți folosi gel de Aloe Vera înainte și după ras, pentru a preveni iritarea, mai ales dacă aveți tenul sensibil.
Este important să nu atingeți pielea după epilare pentru a preveni iritarea acesteia. Dacă vă confruntați cu ten acneic, aveți grijă cum folosiți anumite lame faciale, pentru a nu înrăutăți situația.

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Crește mai repede părul facial dacă te epilezi?

Îndepărtare păr facial față
Îndepărtare păr facial față[Sursa foto: freepik]

Femeile care se confruntă cu părul facia l se întreabă în repetate rânduri dacă puful va crește mai repede odată ce este ras. Rasul facial are numeroase beneficii. Felul în care acesta crește, dar și grosimea lui sunt doar câteva lucruri date de genetica noastră și nu influențează  direct faptul că noi îndepărtăm firele nedorite. Îndepărtarea acestora nu duce la creșterea mai rapidă, iar acest mit a fost dezmințit chiar de oamenii de știință. Se concluzionează că rasul facial nu duce la creșterea excesivă și la o grosime a părului diferită. Călătoria de creștere a părului începe în foliculii de păr, iar rasul nu afectează foliculii aflați sub piele. Rasul cu lama de ras facială este o metodă de îndepărtare a părului ieftină, lipsită de riscuri și dureri, dar care este considerate, încă, tabu. Trebuie, însă, o grijă sporită pentru a nu vă răni sau a leza anumite coșuri de la nivelul pielii. Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi de frumusețe, precum și trucuri care te vor ajuta să obții cele mai bune rezultate în îngrijirea personală.



Citește și:

Bazofile crescute în testele de sânge – semnificații și implicații clinice

Ghid pas cu pas pentru alegerea corectă a produselor de îngrijire a tenului

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies