De ce atunci cand mananci ananas iti simti gura aspra? Sigur nu stiai asta

De ce atunci cand mananci ananas iti simti gura aspra? Sigur nu stiai asta
De ce atunci cand mananci ananas iti simti gura aspra? Sigur nu stiai asta

Fiecare persoana a experimentat aceea senzatie ciudata dupa ce a mancat ananas, interiorul gurii devine inflamat si sensibil.

Ananasul este originar din America de Sud, prima data au fost descoperit de europeni, in 1492, pe insula Guadaloupe. La inceputul perioadei sale, ananasul costa in jur de 8.000 de dolari bucata, doar cei mai bogati oamenii isi permiteau fructul. Conform unei surse, fructul nu era mancat, doar purtat in mana la petreceri si evenimente sociale ca un simbol al statutului.

Insa daca ai mancat vreodata ananas, probabil ai experimentat senzatia aspra de pe cerul gurii dupa cateva inghitituri.

Ananasul contine bromelaina, un mix de enzime care mananca proteinele. Bromelaina este utilizata in tratarea bolilor inflamatorii, dar are si alte beneficii asupra sanatatii. Cand ajunge in contact cu piela sensibila din gura, practic descompune proteinele, provocand inflamarea tesutului. Intr-o nota mai dramatica, am putea spune ca fructul tau favorit iti mananca interiorul gurii.

Sursa: descopera.ro

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro



Citește și:

Parodontoza. Cauze. Simptome și tratament

Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies