De ce e bine să dormi fără lenjerie intimă? Cinci beneficii pe care trebuie să le știi

Beneficiile somnului fără lenjerie intimă
Beneficiile somnului fără lenjerie intimă

Iată de ce este bine să dormi fără lenjerie intimă și care sunt beneficiile pentru organism.

Somnul fără lenjerie intimă este comun în rândul bărbaților și al femeilor din alte țări, însă multe persoane din țara noastră ezită să facă acest lucru, mai ales dacă locuiesc cu familia sau alte persoane. În cazul în care nu știai, există numeroase motive pentru care este sănătos să faci asta, nu doar pentru comoditatea ta.

Pielea ta este liberă să respire

Citește și: Igiena feminină esențială. Ghid detaliat pentru femei

Beneficiile somnului fără lenjerie intimă
Beneficiile somnului fără lenjerie intimă[Sursa foto: freepik]

Citește și: Secretele unui stil impecabil. Sfaturi cheie pentru a-ți perfecționa stilul și a evita greșelile care pot afecta aspectul tău

Un prim beneficiu pentru corpul tău atunci când dormi fără lenjerie intimă  este că pielea ta poate, în sfârșit, să respire, deoarece a fost sufocată pe timpul zilei de haine mai puțin comode sau de materiale care duc la iritarea acesteia.

De asemenea, transpirația de peste zi creează un mediu umed  și non-respirabil, care nu este deloc sănătos pentru piele, mai ales pentru zona intima. După o zi întreaga în care ai fost acoperit cu toate materialele din componența obiectelor vestimentare, este momentul să vă lăsați întregul corp să respire pentru a se reîmpropăta.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Reduce infecțiile bacteriene

Beneficiile somnului fără lenjerie intimă
Beneficiile somnului fără lenjerie intimă[Sursa foto: freepik]

Bacteriile tind să se formeze mai ales în mediile calde și umede, iar acest lucru este destul de întâlnit în lenjeria intimă, mai ales dacă aceasta este prea strânsă pe corp sau fabricată din țesături sintetice. În perioadele cu temperaturi ridicate, transpirația rămâne prinsă de pielea noastră și de lenjeria intimă și nu face decât să favorizeze un mediu nesănătos pentru zonele intime.

Te ajută să adormi mai ușor

De ce să scapi de lenjeria intimă pe timpul nopții?
De ce să scapi de lenjeria intimă pe timpul nopții?[Sursa foto: freepik]

Persoanele care se confruntă cu probleme de somn trebuie să știe că nu au nevoie de nimic special pentru a adormi mai repede, ci doar de a merge la culcare fără lenjerie intimă. Temperatura mai scăzută a corpului care face parte din ritmul circadian natural oferan corpului dumneavoastră posibilitatea să se regleze în mod natural înainte de somn.

Dormitul fără lenjerie ajută femeile cu infecții cronice

De ce să scapi de lenjeria intimă pe timpul nopții?
De ce să scapi de lenjeria intimă pe timpul nopții?[Sursa foto: freepik]

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Există studii care arată că femeile care suferă de candidoză sau de alte infecții cronice trebuie să doarmă fără lenjerie intimă, pentru a nu favoriza un mediu propice bacteriilor. Acestea se dezvoltă în locurile  întunecate, calde și umede, deoarece părțile intime ale corpului sunt acoperite cu țesătură în cea mai mare parte a zilei. Așa cum avem grijă de igiena intimă folosind diferite produse, putem introduce această rutină de somn fără lenjerie ca un regim general care să îmbunătățească viața intimă a femeilor.

Circulația sângelui se va îmbunătăți

Beneficiile somnului fără lenjerie intimă
Beneficiile somnului fără lenjerie intimă[Sursa foto: freepik]

În cazul în care nu știai, lenjeria de corp  este suficientă cât să lase urme pe piele, mâncărimi și alte senzații neplăcute. Atunci când nu există o presiune a hainelor asupra noastră, circulația sângelui este alta, dacă materialele din componența lor creează un disconfort.  Circulația sângelui este deja constrânsă de blugii pe care îi purtăm, de pantaloni cu talie înaltă, în care este imposibil ca pielea să poată respira. După o zi în care ne simțim încorsetați în toate acestea, a venit timpul să petreci câteva ore de relaxare, fără să te încurce nimic, iar cum nu veți pleca niciodată de acasă fără lenjerie intimă, este momentul să scapi de ea momentele în care ești doar tu cu tine.

Există numeroase beneficii ale dormitului fără lenjerie intimă și nu trebuie să te simți rușinată cu nimic, mai ales dacă obișnuiești să locuiești singură. Acesta este momentul în care poți căpăta mai multă încredere în tine și îți poți accepta corpul chiar așa cum este el, oferindu-i, totodată, și numeroase beneficii. Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi mai multe sfaturi și trucuri despre un stil de viață sănătos și echilibrat, împreună cu idei creative și inspiraționale pentru a face fiecare zi specială.



Citește și:

Idei de coafuri simple pentru nuntă

3 tratamente alternative pentru infecțiile urinare

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies