Culoarea galben-portocalie a dovleacului se datoreaza faptului ca acesta este plin de antioxidanti si betacaroten.
Antioxidantii impiedica aparitia bolilor cardiovasculare, iar betacarotenul din compozitie confera dovleacului proprietati antiinflamatoare, diminuand riscul aparitiei diabetului si regland valoarea glicemiei in sange. Pulpa de dovleac contine provitamina A, vitaminele E si C, saruri minerale, hidrati de carbon, protide, iar semintele contin magneziul care alunga oboseala si lecitina care imbunatateste memoria.
Sursa
Antioxidantii impiedica aparitia bolilor cardiovasculare, iar betacarotenul din compozitie confera dovleacului proprietati antiinflamatoare, diminuand riscul aparitiei diabetului si regland valoarea glicemiei in sange.
Pulpa de dovleac contine provitamina A, vitaminele E si C, saruri minerale, hidrati de carbon, protide, iar semintele contin magneziul care alunga oboseala si lecitina care imbunatateste memoria.
Sursa
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro