Mai multi oameni de stiinta din Scotia si Singapore au descoperit faptul ca vinul rosu are beneficii pentru sanatate.
Datorita acestor cercetari, astazi stim ca vinul rosu este valoros (in cantitati mici) datorita unei substante minunate numite resveratrol. Resveratrolul se gaseste in strugurii rosii, atat in pielita, cat si in seminte. Aceasta substanta protejeaza strugurii de anumite microorganisme si insecte. Asa cum strugurii se protejeaza impotriva atacurilor externe cu ajutorul acestei substante pe care o contin, asa si noi, prin consumul de struguri, ne putem proteja impotriva anumitor tipuri de cancer sau ne putem prelungi viata.
Resveratrolul este considerat cel mai puternic antioxidant descoperit pana acum: este de 4 ori mai puternic decat betacarotenul.Strugurii rosii ajuta la prevenirea imbatranirii premature, datorita concentratiei ridicate de antioxidanti. De asemenea, sucul de struguri negri, pielita, pulpa si semintele protejeaza sistemul circulator si conserva sanatatea cardiovasculara, imbunatateste sistemului imunitar si combate anemia. Previne, de asemenea, bolile de rinichi si problemele intestinale. In plus, resveratrolul controleaza si combate inflamatia.
Strugurii rosii se digera usor, au efect laxativ, diuretic, cardiotonic. In plus, pot fi bun adjuvant in terapiile pentru indigestie, guta, tulburari renale, artrita, reumatism. Spuneam ca vinul rosu este minunat pentru sanatate, insa secretul consta in cumpatare. Se recomanda a se consuma un pahar si nu o sticla caci, altfel, trecem de la beneficii la efecte adverse.
Sursa: Oanacuzino.ro
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro