De ce este bine sa mananci dovlecei cruzi! Afla ce beneficii uriase au!

De ce este bine sa mananci dovlecei cruzi! Afla ce beneficii uriase au!
De ce este bine sa mananci dovlecei cruzi! Afla ce beneficii uriase au!

Dovleceii contin circa 95% apa, iar pulpa si coaja lor sunt bogate mari cantitati de vitamine A si B9, precum si magneziu, fosfor, potasiu si fibre alimentare.

 

Dovlecelul – pansament gastric
Prin fierbere sau prajire, dovleceii isi pierd o parte dintre principiile active. Raman insa fosforul, magneziul, potasiul si fibrele alimentare. In aceasta forma (gatiti) sunt recomandati cardiacilor si hipertensivilor, dar si persoanelor supraponderale, care e indicat sa ii prepare sub forma de supa, spre exemplu.
In schimb, daca sunt consumati in stare cruda – in salate de vara, alaturi de rosii, ardei sau castraveti, doza zilnica fiind de 200 g – au mai multe beneficii asupra organismului.
Combinatia de magneziu si folati din compozitia lor ajuta la reducerea riscului de infarct si accidente vasculare cerebrale, iar cea de magneziu si potasiu e benefica scaderii tensiunii arteriale.
Consumat cat mai des, in stare cruda, acesta este o sursa importanta de fibre, datorita carora previne cancerul de colon, imbunatateste metabolismul, previne cancerul pulmonar si reduce simptomele unor boli precum hiperplazia benigna de prostata.
Insa este si un veritabil pansament gastric, fiind indicat in gastrite, ulcere si alte afectiuni ale aparatului digestiv.
Sucul de dovlecei, bogat in vitamine si minerale
Totusi, sucul proaspat de dovlecei ramane optiunea ideala pentru persoanele care vor sa beneficieze de bogatia de vitamine si minerale.
Pentru realizarea acestuia, dovleceii se spala bine si se dau prin storcatorul de fructe cu tot cu coaja.
Din 300 g dovlecei se vor obtine circa 200 ml suc, care nu e prea placut la gust, dar care trebuie baut imediat, deoarece oxideaza foarte repede, ca si cel de cartofi.
Sursa: feellikecooking.ro

Dovlecelul – pansament gastric

Prin fierbere sau prajire, dovleceii isi pierd o parte dintre principiile active. Raman insa fosforul, magneziul, potasiul si fibrele alimentare.

In aceasta forma (gatiti) sunt recomandati cardiacilor si hipertensivilor, dar si persoanelor supraponderale, care e indicat sa ii prepare sub forma de supa, spre exemplu.

In schimb, daca sunt consumati in stare cruda – in salate de vara, alaturi de rosii, ardei sau castraveti, doza zilnica fiind de 200 g – au mai multe beneficii asupra organismului.

Combinatia de magneziu si folati din compozitia lor ajuta la reducerea riscului de infarct si accidente vasculare cerebrale, iar cea de magneziu si potasiu e benefica scaderii tensiunii arteriale.


Consumat cat mai des, in stare cruda, acesta este o sursa importanta de fibre, datorita carora previne cancerul de colon, imbunatateste metabolismul, previne cancerul pulmonar si reduce simptomele unor boli precum hiperplazia benigna de prostata. Insa este si un veritabil pansament gastric, fiind indicat in gastrite, ulcere si alte afectiuni ale aparatului digestiv.

Sucul de dovlecei, bogat in vitamine si minerale


Totusi, sucul proaspat de dovlecei ramane optiunea ideala pentru persoanele care vor sa beneficieze de bogatia de vitamine si minerale.


Pentru realizarea acestuia, dovleceii se spala bine si se dau prin storcatorul de fructe cu tot cu coaja. Din 300 g dovlecei se vor obtine circa 200 ml suc, care nu e prea placut la gust, dar care trebuie baut imediat, deoarece oxideaza foarte repede, ca si cel de cartofi.

Sursa: feellikecooking.ro

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

 



Citește și:

Rețete dietetice cu ciuperci

Cum să-ți atragi soțul de vis: 5 tehnici de manifestare care funcționează

Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Theo Rose a vorbit despre decizia care i-a schimbat total viața

Adevăratul motiv pentru care celebra actriță Fadik Sevin Atasoy a părăsit distribuția serialului Totul pentru familia mea, în care a jucat rolul Şengül! A fost nevoită să se retragă sau totul s-a întâmplat conform scenariului?

Imaginile durerii la înmormântarea Denisei! Ce s-a întâmplat cu tânăra ucisă de Șacalul din Constanța: "Inima și sufletul meu..."


Cookies