Pepenele la temperatura frigiderului este mai racoros, intr-adevar, dar stiai ca este si mai putin nutritiv decat cel cald?
Specialistiii Departamentului de Agricultura si de Alimentatie din SUA anunta ca pepenii mentinuti la temperatura camerei contin mai multi nutrienti decat pepenii reci si cei proaspat culesi.
Specialistii au analizat in special nivelul carotenoidei din pepeni- antioxidanti care contraataca efectul nociv al soarelui si al chimicalelor. Pepenele verde este bogat in licopen, un antioxidant care da culoarea rosie specifica si ajuta la prevenirea afectiunilor de inima si a cancerului.
In cadrul studiului intreprins, au fost testate cateva soiuri de pepene depozitati timp de 14 zile la temperaturi de 22 de grade Celsius, 15 grade Celsius si 5 grade Celsius. In comparatie cu pepenii proaspat culesi, pepenii depozitati la 22 de grade Celsius sunt mult mai plini de vitamine.
Sursa: AntenaStars.ro
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro