Slanina este un aliment fara E-uri, coloranti si conservanti, fiind recomandata de nutrionisti.
Slanina intareste sistemul imunitar, aceasta calitate datorandu-se acidului arahidonic, care favorizeaza scaderea colesterolului, imbunatateste functiile de protectie ale organismului si, de asemenea, este necesar pentru producerea
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Reteta traditionala romaneasca- Cum se face tochitura de porc autentica!
Cantitati mici de grasime sunt de folos pentru inima si vasele de sange, reglementeaza contractiile musculare ale organelor interne, inclusiv ale muschiului cardiac, si sprijina tonusul vascular.
Fiind atat de concentrata in grasime si in calorii, slanina este un produs care se consuma cu moderatie, recomandat persoanelor care stau mult in frig sau desfasoara o activitate fizica intensa.
VIDEO! Mamaliga in trei straturi ca in Maramures! Reteta traditionala din nord!
Slanina incetineste si intoxicarea alcoolica, prin acoperirea peretilor stomacului cu grasime si crearea pansamentului gastric, care previne absorbtia rapida de alcool din stomac
Sursa
Din ce sunt facuti, de fapt, crenvurstii de porc si de pui! Sunt o bomba pentru sanatatea ta!