De ce este bine să mănânci vinete

De ce este bine să mănânci vinete
De ce este bine să mănânci vinete

Iata cateva motive care te vor convinge sa introduci aceasta leguma in alimentatia ta.

De ce este bine să mănânci vinete. Iata cateva motive care te vor convinge sa introduci aceasta leguma in alimentatia ta. Trebuie sa iti spunem si ca este foarte sanatoasa.

Previn anemia

Daca nu ai suficient fier in organism, atunci ai putea sa te confrunti cu aparitia anemiei. Simptomele anemiei inseamna oboseala, cefalee, senzatie de slabiciune si chiar depresie. Daca introduci in alimentatia ta alimente bogate in fier, precum vinetele, poti ajuta la prevenirea acestei afectiuni.

Vinetele sunt bogate in cupru, care este o alta componenta esentiala a celulelor rosii, la fel ca fieru. Fara aceste minerale, globulele rosii nu pot functiona normal.

Imbunatatesc functionarea creierului

Vinetele sunt bogate in fitonutrienti, care stimuleaza activitatea cognitiva si sanatatea creierului. Fitonutrientii apara organismul impotriva radicalilor liberi si cresc fluxul de sange catre creier.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Ajuta la lupta impotriva diabetului de tip II

Vinetele sunt recomandate in dieta in cazul diabetului de tip II. Acestea regleaza nivelul glucozei si insulinei din organism, multumita continutului ridicat de carbohidrati si fibre.

De ce este bine să mănânci vinete
De ce este bine să mănânci vinete[Sursa foto: PixaBay]

Imbunatatesc sanatatea inimii

Vinetele contin foarte multe fibre, ceea ce ajuta la scaderea colesterolului LDL din organism si ajuta la absorbtia colesterolului HDL.

Acest aspect poate preveni atacurile de cord, ateroscleroza si accidentele vasculare cerebrale. Vinetele mai contin si bioflavonoide, care reduc tensiunea arteriala si ajuta la sanatatea sistemului cardiovascular.

Citeste si: Vinete cu parmezan în sos de roşii!

Cum sa gatesti vinete

Vinetele reprezinta un aliment foarte sanatos, contin foarte multa apa si ofera rapid senzatia de satietate. Poti prepara, de exemplu, chipsuri din vinete.

Taie vinetele in rondele subtiri si condimenteaza cu sare si oregano, apoi pune-le intr-o tigaie la foc mic timp de 5 minute pe fiecare parte. Poti sa le servesti drept garniture sau gustare. Ai mai putea sa incerci vinete umplute. Taie-le pe jumatate si scobeste interiorul, pe care sa il pastrezi pentru mai tarziu, apoi presara sare, piper si ulei de masline. Adauga intr-un bol pulpa tocata, carne toccata de pui si branza rasa.
Lasa-le la cuptor timp de 45 de minute. La final, adauga patrunjel pentru un plus de savoare.



Citește și:

Hernia de disc lombara: diagnostic si tratament actual

Ministrul Muncii, anunț pentru pensionarele din țară! Ce perioadă nu se ia în calcul la stabilirea pensiei

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Drama neștiută a lui Tily Niculae! Fiica sa a suferit un accident vascular cerebral la 12 ani: ”A căzut în cadă”

4 beneficii ale albirii dentare

Patrick îi face ochi dulci noii concurente! „E o fată frumoasă...”. Aflați cum va reacționa Bianca Giurcă într-o nouă ediție incendiară din „Casa iubirii”, miercuri, de la 10:00 și 16:30, la Kanal D

Ana Maria Vasiliu, înmormântată în rochia de mireasă! Detalii cutremurătoare


Cookies