Iata cateva motive care te vor convinge sa introduci aceasta leguma in alimentatia ta.
De ce este bine să mănânci vinete. Iata cateva motive care te vor convinge sa introduci aceasta leguma in alimentatia ta. Trebuie sa iti spunem si ca este foarte sanatoasa.
Previn anemia
Daca nu ai suficient fier in organism, atunci ai putea sa te confrunti cu aparitia anemiei. Simptomele anemiei inseamna oboseala, cefalee, senzatie de slabiciune si chiar depresie. Daca introduci in alimentatia ta alimente bogate in fier, precum vinetele, poti ajuta la prevenirea acestei afectiuni.
Imbunatatesc functionarea creierului
Vinetele sunt bogate in fitonutrienti, care stimuleaza activitatea cognitiva si sanatatea creierului. Fitonutrientii apara organismul impotriva radicalilor liberi si cresc fluxul de sange catre creier.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Ajuta la lupta impotriva diabetului de tip II
Vinetele sunt recomandate in dieta in cazul diabetului de tip II. Acestea regleaza nivelul glucozei si insulinei din organism, multumita continutului ridicat de carbohidrati si fibre.
Imbunatatesc sanatatea inimii
Vinetele contin foarte multe fibre, ceea ce ajuta la scaderea colesterolului LDL din organism si ajuta la absorbtia colesterolului HDL.
Acest aspect poate preveni atacurile de cord, ateroscleroza si accidentele vasculare cerebrale. Vinetele mai contin si bioflavonoide, care reduc tensiunea arteriala si ajuta la sanatatea sistemului cardiovascular.Citeste si: Vinete cu parmezan în sos de roşii!
Cum sa gatesti vinete
Vinetele reprezinta un aliment foarte sanatos, contin foarte multa apa si ofera rapid senzatia de satietate. Poti prepara, de exemplu, chipsuri din vinete.
Taie vinetele in rondele subtiri si condimenteaza cu sare si oregano, apoi pune-le intr-o tigaie la foc mic timp de 5 minute pe fiecare parte. Poti sa le servesti drept garniture sau gustare. Ai mai putea sa incerci vinete umplute. Taie-le pe jumatate si scobeste interiorul, pe care sa il pastrezi pentru mai tarziu, apoi presara sare, piper si ulei de masline. Adauga intr-un bol pulpa tocata, carne toccata de pui si branza rasa.