De ce este bună terapia cu aerosoli pentru copii. Cum trebuie făcută corect?

de ce este buna terapia cu aerosoli pentru copii
De ce este bună terapia cu aerosoli pentru copii

În sezonul rece, dar uneori și în sezonul cald, cei mici răcesc. Însă știați cum poate ajuta terapia cu aerosoli în acest caz?

Aflați din rândurile următoare care este motivul pentru care cei mici au nevoie de aerosol, la un moment dat. În plus, descoperiți și ce face mai exact acest aparat pe care îl utilizăm. În plus, descoperiți și dacă acest aparat de aerosol utilizează aer rece sau cald, dar și cum trebuie să fie efectuată această formă de terapie.

 

Care este motivul pentru care, cei mici ajung să aibă nevoie de aerosol

Se pare că atunci când suntem răciți, indiferent că este vorba despre un copilaș sau despre un adult, se pare că ceea ce se întâmplă la nivelul nasului, constă în faptul că acesta se înfundă, motiv pentru care, pentru a nu consumă non-stop medicamente pentru răceală, intervine terapia cu aerosol.

În general, noi ne confruntăm cu nas înfundat și nasul înfundat poate să fie din cauza răcelii sau alergiei, inflamație locală, la nivelul nasului și te saturi să tot iei medicamente, antiinflamatoare pentru răceală sau antialergice și atunci a fost

cineva deștept care a zis că «hai să facem tratament local la nivelul nasului, să scadă inflamația de acolo». Și atunci s-a inventată această terapie de aerosol ”, a explicat medicul primar ORL, Ana-Maria Apostol.

aerosol wikipedia
De ce este bună terapia cu aerosoli pentru copii[Sursa foto: freepik]
 

 

Ce face aparatul de aerosol

În ciuda faptului că se tot vorbește despre această terapie cu aerosol, dar și despre aparatul în cauza, există anumite persoane care nu știu, cu exactitate, cum în ce constă acest aparat

și ce face.

Într-un borcănaș punem anumite substanțe, pe care aparatul le nebulizează, le transformă în substanță gazoasă și printr-o măscuță inspirăm acea substanță și acea substanță va ajunge pe mucoasa nazală și se va absorbi. Nu intră în corp, nu intră în sistem, este pur și simplu local.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

În general, s-a inventată această terapie cu aerosoli pentru răceli, pentru a decongestiona foarte bine nasul.(...) În acest aparat de aerosol se bagă o cantitate mai mare de medicamente, care se nebulizează pe toată lungimea nasului și reduce inflamația pe toată lungimea nasului și aceste substanțe nu intră doar în nas și spre sinusuri, decongestionează și sinusurile, se pot duce și spre urechea medie. Ajută foarte mult și la otite medii și de aceea pediatrii folosesc această terapie și la nivelul plămânului, să decongestioneze plămânul, să scadă inflamația traheei și a bronhiilor ”,

a menționat specialistul.

ce face aparatul de aerosoli
De ce este bună terapia cu aerosoli pentru copii[Sursa foto: freepik]

Citește și: Apa plată sau minerală. Ce e mai bine să bei?

 

Avem aer rece sau cald în aparatul de aerosol

Aparatul de aerosol nu utilizează nici aer rece, dar nici aer cald. Temperatura acestuia diferă în funcție de temperatura existentă în camera în care ne aflăm și îl utilizăm.

Acesta preia căldura din jur, care se resimte în aparat.

Avem în general, aer la temperatura camerei, nu arde, nu este nici rece. Substanța este la temperatura camerei. Acum dacă este foarte cald în camer ă și în borcănaș se încălzește substanța, va veni caldă, dacă este foarte rece, substanța va veni rece.(...)

Nu este un abur cum este la umidificator, bagi apă acolo și se elimin ă, nu.

Sunt medicamente pe care le băgăm noi în aparat și ne ajută. Medicamentele pot fi antiinflamatoare, scad inflamația, pot să fie mucolitice, de exemplu, la otite, când fac copiii otite, fac din cauza secrețiilor vâscoase și aderente care se adună în spatele nasului. Părintele îi da cu spray de apă de mare, dar nu ajunge unde trebuie .”, a declarat aceasta.

Citește și: Bianca Mândru, schimbare radicală de look. Cum arată fosta concurentă de la ”Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: "Ne îndreptăm spre Al Treilea Război Mondial". Avertismentul sumbru al unui fost lider mondial- stirilekanald.ro

terapie cu aerosoli
De ce este bună terapia cu aerosoli pentru copii[Sursa foto: freepik]

 

Cum trebuie făcută corect terapia cu aerosoli

Înainte de a începe terapia cu aerosoli, se pare că trebuie să ne asigurăm de faptul că cel mic are năsucul curat, pentru că altfel, substanța nu va trece și nu va funcționa cum trebuie.

Facem aerosol cu ce ne dă doctorul, nu facem de capul nostru, ne dă doctorul după un examen clinic, după ce vede clar în ce stadiu de evoluție este boală și trebuie să curățăm foarte bine nasul înainte de aerosoli(...) și după ce am curățat nasul, s-a decongestionat, secrețiile sunt în spate și atunci vom spăla din nou nasul cu sprayul cu apă de mare și atunci se va elibera foarte bine nasul ”, a încheiat specialistul.

cum se face corect terapia cu aerosoli
De ce este bună terapia cu aerosoli pentru copii[Sursa foto: freepik]

Citește și: Alimente care provoacă acnee și dezechilibre hormonale



Citește și:

Rețete dietetice cu ciuperci

Apa plată sau minerală. Care este mai sănătoasă și cum să alegi cea mai potrivită opțiune pentru tine

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte


Cookies