De ce este dansul bun pentru creier? Te face mai desteapta, reduce stresul si depresia, scade riscul de dementa

De ce este dansul bun pentru creier? Te face mai desteapta, reduce stresul si depresia, scade riscul de dementa
De ce este dansul bun pentru creier? Te face mai desteapta, reduce stresul si depresia, scade riscul de dementa

Dansul nu este doar o activitate fizica de distractie si o forma de exprimare artistica, dar este de asemenea bun si pentru creier.

Nenumarate cercetari arata ca in plus fata de beneficiile legate de sport, dansul imbunatateste si functiile cognitive. Fie ca esti un dansator profesionist sau cineva care se bucura de dans cu prietenii, s-a dovedit ca aceasta activitate te face mai inteligent, reduce stresul si reduce riscul de dementa. Iata de ce dansul este atat de bun pentru creierul tau.

Dansul te face mai desteapta- Dansul imbunatateste abilitatile cognitive si pregateste creierul pentru invatare.

Pe masura ce dansezi, corpul tau pompeaza mai eficient sangele catre creier si astfel ii furnizeaza glucoza si oxigenul de care are nevoie pentru a functiona bine. Potrivit unui raport recent, dansul stimuleaza hipocampul si cortexul cerebral ajutand creierul sa functioneze mai bine. Pe masura ce inveti fiecare pas prin caile neuronale iti imbunatatesti transmiterea informatiilor. Dansul solicita functiile cognitive in multe feluri si imbunatateste capacitatea mentala.

Dansul reduce stresul si depresia- Ca si in alte activitati fizice viguroase, dansul creste nivelul serotoninei şi endorfinelor din creier.

Serotonina si endorfina, cunoscute sub numele de neurotransmitatori, sunt substante chimice importante ale creierului care afecteaza nivelul de starea de spirit si de energie. Cand dansezi, corpul tau elibereaza in mod natural neurotransmitatori, care reduc stresul si depresia.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Dansul scade riscul de dementa- Un grup de cercetatori de la Colegiul de Medicina Albert Einstein din New York a descoperit ca dansul nu numai ca te face mai inteligent, dar, de asemenea, reduce riscul de dementa.

Cercetatorii au studiat persoane in varsta de peste 75 de ani pentru a afla modul in care activitatile de agrement le afecteaza acuitatea mentala in imbatranire. Ei au descoperit ca 76% dintre persoanele care fac frecvent cursuri de dans au aratat mai putine semne de dementa, in comparatie cu alte activitati fizice si cognitive.

Dansul, ca o activitate de rutina, poate produce beneficii uimitoare pentru creier si o stare generala buna.

Sursa: www.health.com



Citește și:

Pete roșii pe picioare – cauze și management

Sâmbătă, de la ora 14:45, în ”ROventura”, La pas prin ”inima” Bucovinei, Câmpulung Moldovenesc

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies