De ce este dansul bun pentru creier? Te face mai desteapta, reduce stresul si depresia, scade riscul de dementa

De ce este dansul bun pentru creier? Te face mai desteapta, reduce stresul si depresia, scade riscul de dementa
De ce este dansul bun pentru creier? Te face mai desteapta, reduce stresul si depresia, scade riscul de dementa

Dansul nu este doar o activitate fizica de distractie si o forma de exprimare artistica, dar este de asemenea bun si pentru creier.

Nenumarate cercetari arata ca in plus fata de beneficiile legate de sport, dansul imbunatateste si functiile cognitive. Fie ca esti un dansator profesionist sau cineva care se bucura de dans cu prietenii, s-a dovedit ca aceasta activitate te face mai inteligent, reduce stresul si reduce riscul de dementa. Iata de ce dansul este atat de bun pentru creierul tau.

Dansul te face mai desteapta- Dansul imbunatateste abilitatile cognitive si pregateste creierul pentru invatare.

Pe masura ce dansezi, corpul tau pompeaza mai eficient sangele catre creier si astfel ii furnizeaza glucoza si oxigenul de care are nevoie pentru a functiona bine. Potrivit unui raport recent, dansul stimuleaza hipocampul si cortexul cerebral ajutand creierul sa functioneze mai bine. Pe masura ce inveti fiecare pas prin caile neuronale iti imbunatatesti transmiterea informatiilor. Dansul solicita functiile cognitive in multe feluri si imbunatateste capacitatea mentala.

Dansul reduce stresul si depresia- Ca si in alte activitati fizice viguroase, dansul creste nivelul serotoninei şi endorfinelor din creier.

Serotonina si endorfina, cunoscute sub numele de neurotransmitatori, sunt substante chimice importante ale creierului care afecteaza nivelul de starea de spirit si de energie. Cand dansezi, corpul tau elibereaza in mod natural neurotransmitatori, care reduc stresul si depresia.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Dansul scade riscul de dementa- Un grup de cercetatori de la Colegiul de Medicina Albert Einstein din New York a descoperit ca dansul nu numai ca te face mai inteligent, dar, de asemenea, reduce riscul de dementa.

Cercetatorii au studiat persoane in varsta de peste 75 de ani pentru a afla modul in care activitatile de agrement le afecteaza acuitatea mentala in imbatranire. Ei au descoperit ca 76% dintre persoanele care fac frecvent cursuri de dans au aratat mai putine semne de dementa, in comparatie cu alte activitati fizice si cognitive.

Dansul, ca o activitate de rutina, poate produce beneficii uimitoare pentru creier si o stare generala buna.

Sursa: www.health.com



Citește și:

Ghid de stil: outfituri inspirate din moda anilor ’90

Ce demersuri a început să facă Adriana Bahmuțeanu pentru copiii ei minori. „Eu nu știu ce e la mijloc, este o combinație pe care nu am înțeles-o.”

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies