De ce este gresit sa ii punem sosete cu otet copilului racit

De ce este gresit sa ii punem sosete cu otet copilului racit
De ce este gresit sa ii punem sosete cu otet copilului racit

Atunci când au copiii răciţi, multe mămici obişnuiesc să îşi ia informaţia în mod eronat de pe internet sau de pe reţelele de socializare, ori să recurgă la leacuri băbeşti, fără să apeleze la medici, punând astfel în pericol sănătatea celui mic.

Ştiind toate aceste probleme de informare, cunoscuta vedetă TV şi blogger de parenting, Ela Crăciun, a intervievat medici cu experienţă, de la care a aflat răspunsurile la cele mai frecvente întrebări ale mămicilor din România şi le-a integrat în primul său ebook gratuit ce tratează unul din cele mai dezbătute subiecte actuale: răcelile de sezon.

Unul din subiectele dezbătute este cel al leacurilor băbeşti la care mulţi părinţi apelează, cum ar fi folosirea unor şosete îmbibate în oţet sau spirt pentru a-i scădea celui mic temperatura.

Medicul pediatrul Antonescu Irina declară: “Şosetele cu alcool sau cu oţet nu funcţionează din mai multe motive. Atunci când un copil are febră mare vasele periferice, adică la mâini şi la picioare, se închid. De aceea, deseori părinţii spun, <<doamna doctor, copilul avea mâinile şi picioarele reci, dar avea 40 de grade>>. Da, la 40 de grade, vasele la periferie se închid şi mâinile şi picioarele sunt reci.

Când am febră mare pot folosi măsuri fizice de scădere a temperaturii, aşa cum este baia rece, dar rece înseamnă cu 2 grade sub temperatura mea, deci dacă am 40 de grade temperatura corpului atunci pun apa la 38 de grade. Mergem pe principiul fizic conform căruia corpul mai cald cedează căldura corpului mai rece, aşadar eu am 40 de grade, apa are 38 şi atunci îmi scade mie temperatura.
Dar dacă pun la extremităţi şosetelele reci, şi aşa vasele sunt închise la periferie, eu nu o să cedez căldura absolut deloc, ba din contră, punând ori oţet, ori spirt pot obţine o reacţie locală de contact. Prin urmare, este posibil ca, pe lângă febră să mai apară şi o erupţie. În plus, anumite substanţe se pot absorbi pe tegumentul copilului, deci nu pun niciodată comprese cu alcool, cu ţuică sau cu alte lichide alcolizate, de la oţet poate să se irite tegumentul şi atunci nu folosesc nici şosetele cu alcool, nici şosetele cu oţet.”

 



Citește și:

Expunerea la soare, măsuri de siguranţă

Tratamentul care vindeca rapid orice raceala, bronsita si laringita!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies