Desi in ultimii ani operatiile de refacere a sanilor au castigat teren considerabil si in randul romancelor, se pare ca nu tot ce zboara se mananca! Specialistii spun ca nu este suficient sa iti doresti sani mai mari si mai fermi, ci e nevoie si de multa rabdare si disciplina pentru ca abia dupa cateva luni bune de la interventie sa se obtina sanii doriti.
Medicii de la Clinica de chirurgie estetica CareZone vorbesc deschis despre ce inseamna cea mai parsiva operatie estetica de la nivelul sanilor.
Marirea sanilor a ajuns un subiect comun printre reprezentantele sexului frumos. Chiar si asa, doamnele, din dorinta de a-si imbunatati aspectul fizic cat mai repede, uita de riscuri, complicatii sau reguli. Si care dupa ce se vad cu silueta remodelata, uita ca trebuie sa respecte indicatiile medicului.
Specialistii CareZone din Bucuresti ne explica in detaliu de ce liftingul de sani cu implant este cea mai inselatoare interventie, in urma careia cel putin 20% din paciente nu obtin rezultatele dorite. Iar motivele sunt multiple.
Primul pas este pregatirea psihologica pentru o asemenea schimbare. Asteptarile pacientei trebuie sa fie reale, mai ales ca aceasta operatie aduce imbunatatiri dar nu perfectiunea! Chirurgul va lua in considerare marimea sanilor, forma lor, calitatea pielii, localizarea areolei si a mamelonului, astfel ca modelul pe care pacienta il are in minte ar putea sa nu fie posibil de pus in aplicare.
Femeile care apeleaza la acest tip de chirurgie doresc sa-si "corecteze" deficitele din aceasta parte a corpului si prin aceasta sa-si imbunatateasca imaginea de sine. Unele persoane doresc doar sa echilibreze dimensiunile sanilor, altele sa-si restaureze volumul natural al acestora, dupa sarcina sau dupa pierdere in greutate. Iar tehnica chirurgicala folosita depinde de ce-si doreste fiecare femeie in parte dar si de datele anatomice ale fiecareia. In functie de acestea, tehnicile sunt multiple si pot lasa cicatrice localizata fie doar in jurul areolei mamare( periareolar), fie atat in jurul areolei cat si trasversal catre santul de sub san( santul inframamar) si inca una in acest sant, cicatrice specifica denumita in “T” inversat datorita formei sale finale.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Daca sanii nu sunt foarte lasati atunci problemele se rezolva doar cu cicatrice periareolara, daca sanii sunt foarte lasati pacienta trebuie sa stie ca nu va putea beneficia de aceasta operatie decat daca accepta cicatrice in “T” inversat.
“Buzunarul" in care este introdusa proteza poate fi facut in spatele muschiului pectoral, in contact cu grilajul costal, sau in spatele glandei mamare, respectiv peste muschiul pectoral, daca avem de-a face cu o sportiva de performanta la care musculatura pectorala este foarte dezvoltata si intens utilizata zilnic.
Avantajul introducerii implantului mamar in spatele muschiului pectoral este major si consta in conservarea pe o perioada mai lunga de timp a formei si aspectului sanilor. Dar conditia esentiala pentru a obtine acest lucru este sa lasam in repauz prelungit muschii pectorali, pentru 6 luni, astfel incat “buzunarul” in care va sta implantul (capsula) sa se formeze corect si complet. Prin urmare este absolut contraindicat sa practicam sporturi care implica miscari ample ale mainilor de genul aerobic, inot, volei, tenis, baschet, atletism, ridicare greutati, etc.
Daca avem de-a face cu o pacienta sportive de performanta atunci implanturile se vor pozitiona in fata muschilor pectoral dar riscul de “lasare” timpurie este foarte mare.
In oricare dintre situatii este obligatoriu ca pe o perioada de minim 2 luni sa se poarte bustiera medicinala, non stop, iar apoi utilizarea zilnica a sutienului trebuie sa fie regula.
Chiar si in conditiile in care au fost respectate toate regulile de mai sus, uneori sanii se vor lasa faoarte repede. Trebuie subliniat ca aceasta operatie se face pe tesuturi care sufera deja de lipsa de tonus si fermitate, asupra carora gravitatia actioneaza intr-un mod nefericit. Cu cat sanul este mai voluminos, implantul utilizat mai mare iar tesuturile sunt mai flasce, cu atat sanul se va lasa mai repede.
Pacienta trebuie sa inteleaga perfect limitele pe care le are o asemenea interventie, sa fie in cunostinta de cauza si sa accepte cicatricele definitive care apar in urma liftingului de sani. Sa inteleaga si sa accepte eventualitatea unor corectii de cicatrice sau de forma a sanilor prin excizia exceselor tegumentare care pot aparea, sa coopereze si sa urmeze indicatiile medicului cu multa riguozitate.
Articol oferit de Care Zone www.carezone.ro