De ce este important să-ți faci anual analizele și cum te pot ajuta abonamentele medicale private

analize de sange
Analize medicale

Când vine vorba de sanătatea noastră, trebuie mereu să ne luăm măsuri de prevenție. Nu de cele mai multe ori bolile pot manifesta simptome, iar un set de analize efectuat periodic este esențial în monitorizarea stării tale de sănătate.

Pentru identificarea anumitor afecțiuni este necesar să-ți faci anual un set de analize. Efectuarea acestor teste îi ajuta pe doctori să pună mai ușor un diagnostic.


De ce sunt atât de necesare analizele medicale

abonamente medicale
Analize medicale[Sursa foto: Freepick]

Analizele de laborator sunt cele mai esențiale teste medicale în investigarea problemelor tale de sănătate. În funcție de istoricul tău medical și vârstă, medicul îți va recomanda ce teste să faci.

Conform unor statistici, unu din cinci români este dependent de tutun, peste trei sferturi dintre adulți nu consumă niciun fruct pe zi, iar obezitatea a crescut în rândul adolescenților. Astfel, în 2019 jumătate din decesele înregistrate în România au fost rezultatul unui comportament de risc, precum consumul de alcool, tutun, implicit alimentația nesănătoasă.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

De asemenea, poluarea atmosferică este unul dintre factorii ce contribuie la creșterea deceselor cauzate de bolile cardiovasculare și respiratorii. Este mai mult decât evident că analizele de rutină încă nu fac parte din comportamentul obișnuit al românilor.

Deoarece, 43% dintre români nu își programează nici măcar o consultație de-a lungul întregului an, iar 24% dintre ei consideră că, dacă nu prezintă niciun simptom nu este cazul să consulte medicul.



„Pentru verificarea stării de sănătate, este recomandată efectuarea unui set de analize anual, pentru toată lumea – femei, bărbați, copii. Principalele analize sunt similare pentru toate categoriile, dar se pot efectua și analize specifice. Pe lângă analizele la sânge, se recomandă, de asemenea, efectuarea unui sumar de urină, și un examen din materii fecale, în cazul în care există anumite suspiciuni. Criteriile după care se efectuează analizele vizează atât ceea ce urmărim în cazul fiecărui pacient, precum și momentul în care acesta se află.
Dacă este cazul, pe lângă analizele generale, se pot recomanda și analize specifice, în funcție de patologie, sau pe sexe. Spre exemplu, la bărbații de peste 40 de ani, se poate adăuga PSA-ul, iar la femei partea de markeri tumorali specifici, pentru sân și ovar"
, a declarat doctorul specialist în medicină generală, Florin Ceaușu.

Ce analize de sânge ne recomandă medicii

analize medicale
Analize medicale[Sursa foto: Freepick]

Pentru tratarea afecțiunilor hematologice, se recomandă hemoleucograma cu rol în măsurarea celulelor de sânge. Sau testarea glicemiei, colesterolului și trigliceridelor, extrem de importante în depistarea diabetului și a bolilor cardiovasculare. VSH-ul, care indică diferite infecții sau chiar anemia și pneumonia. Important de reținut este că, testele de sânge ajută la depistarea diferitelor acțiuni ale rinichilor și glandelor endocrine. În plus, cu ajutorul acestora putem verifica nivelul de minerale( Na, K, Fe, Ca) și vitamine(B12, B6, D3) din sânge.



Deși, majoritatea serviciilor spitalicești și ambulatorii sunt acoperite de casa națională de sănătate, mulți români nu se folosesc de aceste servicii medicale. Unul dintre motive fiind chiar lipsa banilor sau a locurilor unde analizele pot fi decontate.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Abonamentele medicale private pot fi soluția

afectiuni medicale
Analize medicale[Sursa foto: Freepick]

Sistemul medical privat vine cu o soluție favorabilă românilor. Abonamentele medicale private pot oferii un discount sau chiar acces gratuit la analizele de laborator anuale. Un alt avantaj este accesul mai rapid în cabinetele medicilor. Unu din trei angajați din sistemul privat are grijă de sănătatea lui prin acest abonament. Iar serviciile pe care acești abonați le accesează cel mai des sunt analizele de laborator. Pe parcursul unui an, ei efectuează în jur de 600.000 astfel de analize, în cuantumul a aproape 90 milioane RON.



Citește și:

Bazofile crescute în testele de sânge – semnificații și implicații clinice

„Avea deja o afecțiunea și nu a fost tratată corespunzător”. Ce tratament primește Elena Udrea în penitenciar pe timp de carantină

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți ani are Selen Uçer, actrița care joacă rolul Songül în serialul Tablou de familie! Iată cum arăta celebra actriță la început de carieră, în urmă cu două decenii

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies