De ce este importantă hidratarea în lupta cu acneea

De ce este importantă hidratarea în lupta cu acneea
De ce este importantă hidratarea în lupta cu acneea

Aflați din rândurile următoare cât de importantă este hidratarea în lupta cu acneea.

Acneea este un subiect delicat pentru persoanele care s-au confruntat sau încă se confruntă cu această problemă a tenului. Această afecțiune poate apărea indiferent de vârstă, din cauze multiple, de la predispoziție genetică, la imunitate scăzută, stres, dereglări hormonale sau alte cauze care țin de îngrijirea incorectă a tenului.

Există multe efecte negative pe care acneea le are asupra stării noastre emoționale, contribuind la scăderea stimei de sine.

De aceea, este foarte important să știm cum să prevenim această problemă și cum să o combatem.

Unul dintre aspectele importante care ne ajută să luptăm cu un ten acneic este hidratarea acestuia.

În cadrul unei emisiuni, doamna doctor Anca Cobzariu, medic specialist în științe medicale, a vorbit despre cauzele apariției acneei și cum poate fi aceasta tratată.

Care sunt pașii pe care trebuie să-i parcurgem în cadrul unui tratament împotriva acneei

Citește și: Tratamentul cu Radiofrecvență fracționată cu microneedling – soluția care te scapă de cicatricile post-acnee și ridurile fine. Are și efect de lifting

De ce este importantă hidratarea în lupta cu acneea

Potrivit specialistului în domeniu, acneea este o afecțiune inflamatorie a pielii, care se manifestă prin apariția comedoanelor, adică acele puncte albe sau negre, iar în unele cazuri mai severe, apariția nodulilor sau chisturilor.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Sunt acele leziuni profunde care pot fi dureroase și lasă acele cicatrici post-acneice, greu de tratat .”, spune specialistul în domeniu.

Așadar, primul lucru pe care o persoană care se confruntă cu problema acneei trebuie să-l facă, este să apeleze la sfatul unui medic dermatolog.

În urma unei consultații, acesta va oferi un tratament personalizat în funcție de problemele fiecăruia.

Cel mai important este ca la apariția primelor leziuni, primelor semne de acnee, pacientul să se prezinte la medicul dermatolog. În afară de tratamentul clasic, care constă în tratamentul topic format din creme, mixturi sau geluri, putem bineînțeles să le recomandăm tratament medicamentos după caz. Dacă cumva suspectăm probleme hormonale, da se vor face analize hormonale .”, spune specialistul în domeniu.

Este foarte important ca persoanele care se confruntă cu această problemă să înțeleagă că nu există un tratament miraculos sau universal valabil, care să le ajute în lupta cu această afecțiune a pielii.

Tratamentul este complex în acnee, este unul personalizat și va ține cont întotdeauna de vârsta pacientului, de afecțiuni asociate acolo unde este cazul, de tipul acneei și gradul de severitate a acneei .”, spune specialistul în domeniu. 

 

Cum te ajută hidratarea dacă ai un ten acneic

Citește și: Care sunt alimentele care provoaca acneea. „Acei conservanți au efect proinflamator”

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

De ce este importantă hidratarea în lupta cu acneea

Deși acneea este o afecțiune caracteristică persoanelor cu ten gras, al căror ten este unul seboreic, asta nu înseamnă că tenul nostru nu trebuie să fie unul hidratat.

În general medicamentele anti-acnee usucă tenul, iar acest lucru poate produce o senzație de uscăciune la nivelul feței, care poate avea alte consecințe grave asupra aspectului feței. De aceea, este foarte important să aplicăm de două ori pe zi o cremă hidratantă care să păstreze acest echilibru al tenului. De asemenea, trebuie să alegem o cremă hidratantă pentru tenul gras cu tendințe acneice. Aceasta se va absorbi complet în piele și nu va agrava acneea și nici nu va lăsa urme uleioase pe ten.

Totodată, un ten deshidratat este unul nesănătos, care poate spori apariția acneei, chiar dacă acesta nu este unul gras. Pielea uscată poate să fie motivul prin care sebumul începe să fie produs în exces deoarece organismul nostru încearcă să suplimenteze acolo unde există lipsuri. De aceea, este foarte importantă hidratarea, atât din interior cât și din exterior.

Pentru o hidratare corectă care să provină din interior, specialiștii ne recomandă să bem o cantitate potrivită de lichide, direct proporțională cu greutatea noastră. Astfel, apa va ajuta organismul și va spori ritmul prin care acesta absoarbe substanțele nutritive și le elimină pe cele toxice.

Pe lângă numeroasele beneficii pe care le are asupra organismului, este dovedit științific faptul că apa ajută porii să nu mai rămână blocați cu sebum sau celule moarte. Astfel, este aliatul de nădejde în lupta cu acneea.



Citește și:

Bazofile crescute în testele de sânge – semnificații și implicații clinice

Descoperă beneficiile impresionante ale niacinamidelor pentru pielea ta. Cum poate ajuta la protejarea pielii împotriva daunelor provocate de radiațiile UV și poluanți!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies