De ce femeile sunt potrivite atât ca life coaches, cât și ca antrenori sportivi?

De ce femeile sunt potrivite atât ca life coaches, cât și ca antrenori sportivi?
De ce femeile sunt potrivite atât ca life coaches, cât și ca antrenori sportivi?

Antrenorii sunt acele modele de urmat care fac un pas mai aproape de oameni, sunt niște role models cu inițiativă, care preferă să ia parte la schimbarea cuiva și nu doar să o provoace.

Femeile antrenori contează din mai multe motive. Pe primul loc se află calitățile feminine, de pe urma cărora atleții au șansa să se dezvolte armonios și să ajungă pe culmile succesului. Un alt motiv are la bază cercetările care arată că modelele de același gen influențează pozitiv percepția de sine. Prin urmare, dacă o sportivă are alături o antrenoare, aceasta va porni în lunga sa călătorie cu un tipar bine definit, care o va însoți la antrenamentele zilnice și îi va crește încrederea de sine.

Existența multor femei antrenor crește totodată probabilitatea ca o femeie să ia în considerare o carieră în aceeași direcție.

Life coaching-ul se bazează pe multe discipline și împărtășește o serie de abordări ale lucrului cu oamenii. Un life coach profesionist stăpânește o mentalitate de coaching, un set de abilități de coaching și un set de instrumente de coaching. Antrenorii combină de obicei aceste elemente și creează o abordare unică și contra-intuitivă pentru a aduce rezultate pentru clienți.

În primul rând, femeile care devin antrenori contează pentru alte femei antrenori pentru că pot oferi sprijin și sfaturi și formează totodată o comunitate cu șanse mai mari de a aduce schimbări de amploare. Dezvoltarea acestui sentiment de relaționare și conexiune cu alte colege este benefică și critică pentru calitatea experienței lor, mai ales atunci când este asociată cu posibilitatea de a primi feedback de la alți antrenori.

„Rețeaua” este la fel de relevantă și utilă pentru femei ca și pentru bărbați.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Una dintre calitățile care definesc o femeie antrenor este răbdarea. În general, femeile sunt obișnuite să-și sacrifice timpul și să aștepte momentul potrivit. Știu cum să rămână calme și cum să îi ajute și pe ceilalți, fără să își piardă cumpătul.

Atunci când au sub aripa lor un novice, antrenoarele sunt de părere că formează o echipă cu acesta și de aceea sunt dispuse să renunțe la timpul lor chiar și când totul decurge mult prea lent, iar rezultatele întârzie să apară. Prin urmare, ele sunt și coechipieri excelenți. Transmit de la bun început ideea că antrenează pentru o competiție, dar persoana antrenată nu trebuie să se simtă ca și cum competiția are loc în fiecare zi, iar ele sunt parte din juriul exigent.
Totul începe pe picior de egalitate.

Odată ce încep să aibă o voce care răsună în cercuri mai restrânse sau mai largi, femeile caută să ofere din puterea pe care o au și altor femei. Își doresc să găsească modalități prin care să arate cât de mult cred în ceea ce le-a adus unde și-au dorit și își îndreaptă atenția îndeosebi asupra celor neexperimentați. Un exemplu de acest gen este Jennifer Shahade, campioană la șah, autor, comentator și jucător de poker semi-profesionist.

Pe lângă toate aceste titluri, ea susține promovarea femeilor în poker și șah. A susținut de-a lungul timpului discursuri la diferite conferințe, a organizat seminarii interactive de poker pentru a împărtăși din tainele acestui joc strategic începătorilor și a găzduit podcast-uri de succes. Nadia Comăneci, un nume care ne este atât de familiar, nouă, românilor, este cunoscută pentru dedicarea sa în a instrui și încuraja gimnastele la început de carieră.
Chiar dacă a plecat din țară cu mulți ani în urmă, acest lucru nu a împiedicat-o să deschidă o școală de gimnastică în București, împreună cu alte figuri emblematice din lumea sportului, Simona Halep și Ion Țiriac.

Femeile au un dar deosebit și în ceea ce privește comunicarea. Ele ascultă, intuiesc și știu să ofere răspunsuri înainte ca întrebarea să fie adresată. În exprimarea criticilor constructive dau dovadă de tact și onestitate. Și cum astăzi, de cele mai multe ori, ne formăm o primă opinie despre cineva, vizitându-le pagina online personală, o comunicare în scris captivantă este importantă. La acest capitol life coach-ul american Gabrielle Bernstein e un model de urmat. Website-ul său este un exemplu de ceea ce se poate realiza atunci când te concentrezi pe crearea de conținut de calitate și pe construirea unei comunități. Accesând oricare dintre postările sale de pe blog ești întâmpinat de rânduri pline de motivație, umor și înțelepciune, precum și de un flux uriaș de comentarii de la cititorii săi. Poate și mai impresionant este că aceasta răspunde tuturor.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Multe femei s-au născut pentru a fi antrenori și chiar au devenit, dar multe dintre cele care sunt predestinate acestei vocații încă au nevoie de confirmări ale calităților pe care cu siguranță le dețin. Fie că e vorba de răbdare, de empatie, de capacitatea de a găsi un echilibru chiar și în cel mai cumplit haos, personalitatea puternică feminină le însumează pe toate.



Citește și:

Parodontoza. Cauze. Simptome și tratament

Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies