Iată câteva sfaturi pe care ar trebui să le ai în vedere în momentul în care îți dorești să pregătești un cozonac delicios.
Sărbătorile pascale bat la ușă, iar toate gospodinele își doresc să pună pe masa de Paște un cozonac delicios și bine făcut, cu care să-și aducă familia în jurul mesei sau să surprindă invitații. Cu toate acestea, cozonacul necesită și anumite reguli care trebuie respectate, iar chiar dacă ajungi să faci toți pașii necesari pentru a-l pregăti, observe uneori că te confrunți cu o problemă care nu este tocmai pe placul gospodinelor, aceea că produsul rămâne crud la mijloc.
De ce iese cozonacul necopt la mijloc
Citește și: Tradiții specifice de Paște
Citește și: 5 rețete delicioase de sosuri cu ulei de măsline pe care trebuie să le încercați
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Există câteva motive pentru care cozonacul rămâne crud în mijloc, iar unul din ele ar fi legat de aluat, deoarece acesta trebuie să umple o treime din tavă, altfel nu va mai avea loc să crească și va rămâne moale în interior. Un alt motiv pentru care cozonacul rămâne crud în interior este în momentul în care umblați la cuptor mai devreme de primele 25 de minute.
În funcție de tipul vostru de cuptor, acesta s-ar putea să se rumenească prea tare deasupra, astfel că veți fi păcăliți de faptul că acesta este gata, iar când îl scoateți, s-ar putea să aveți surpriza că a rămas crud în mijlocul umpluturii. Dacă tinde să se rumenească prea tare, atunci adăugați deasupra hârtie de copt. În funcție de temperatura cuptorului, cozonacul ar putea avea nevoie de mai mult timp pentru a fi gata, iar o greșeală pe care o facem atunci când gătim este că nu încercăm cu o scobitoare cozonacul în momentul în care dorim să-l scoatem din cuptor.Cât se ține cozonacul la cuptor și la ce temperatură
Atunci când vorbim de cozonacul perfect, trebuie să avem în vedere și cât timp se ține acesta la cuptor, dar și care este temperatura ideală pentru el. Pentru ca rezultatul final să fie unul excepțional, cozonacul trebuie copt la temperatură mică spre medie, niciodată la temperatură mare, pentru a nu risca să se rumenească pe deasupra și să rămână crud la interior, astfel că va ieși o discrepanțe foarte mare în modul în care va fi crocant
Cât se lasă cozonacul la crescut în tavă
Chiar dacă aluatul a stat inițial la crescut până să începeți să îl modelați și să-l umpleți, ideal ar fi să lăsați cozonacul și în tavă să crească, iar timpul necesar de care are nevoie este de 30 de minute. Cozonacul poate fi, în funcție de modelul ales, fie simplu, fie împletit, iar motivul pentru care mai are nevoie de timp pentru a crește este acela de a ajunge la o înălțime ideală încă dinainte de a fi băgat la cuptor, deoarece căldura și compoziția multă din interior s-ar putea să-l facă să se lase. Acestea sunt doar câteva sfaturi utile pentru a avea un cozonac delicios pe masă de sărbători, iar dacă ceva nu ți-a ieșit până acum cu privire la acest desert tradițional preferat, ar fi bine să revizuiești modul în care pregăteai până acum acest tip de preparat. Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi mai multe sfaturi și trucuri despre un stil de viață sănătos și echilibrat, împreună cu idei creative și inspiraționale pentru a face fiecare zi specială.