Poate parea paradoxal, dar omul este capabil de infidelitate chiar daca pune un pret foarte mare pe dragoste si morala.
De ce? Explicatia oferita de oamenii de stiinta este ca structura noastra interna este proiectata intr-o asemenea maniera.
1. Monogamia reprezinta doar o parte din strategia de reproducere umana, infidelitatea fiind la randul ei larg raspandita. Studiile actuale pe cuplurile americane arata ca intre 20 si 40% dintre barbatii heterosexuali casatoriti au o relatie extraconjugala pe parcursul vietii. Acelasi lucru este valabil si in cazul sexului opus, pentru un procent de circa 23% dintre femeile casatorite.
2. Un alt factor care poate contribui la infidelitate este chiar arhitectura creierului nostru. Mai exact, fiintele umane sunt inzestrate cu apetit sexual in vederea perpetuarii speciei. Pe de alta parte, atasamentul unui partener pentru celalalt are rolul de a mentine un cuplu impreuna in vederea cresterii unui copil. Astfel, sistemul neuronal al unui om poate functiona din perspectiva loialitatii, dar la fel de bine poate dezvolta si infidelitate, atunci cand apetitul sexual este in crestere.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
3. Exista mai multe tipuri de infidelitate. Cercetatorii sunt de parere ca acest concept nu poate fi rezumat doar la infidelitatea sexuala, ci si la cea romantica. Astfel, un om poate fi infidel si fara sa fie implicat sexual.
4. Infidelitatea nu apare neaparat atunci cand avem o relatie nefericita.
5. Fie ca ne place sau nu, oamenii au fost infideli in aproape toate culturile care au existat pe Pamant: de la Grecia Antica, pana la hindusi sau africani.
Sursa: www.adevarul.ro