Ai o prietenă bună a cărei locuință miroase mereu ca și când ai intra într-un câmp de flori?
„Cum de casa ei miroase mereu atât de bine?”, te gândești. Orice ai încercat, parcă nicicum nu poți face ca locuința ta să miroasă la fel de bine. Chiar dacă ai luat soluții odorizante, parcă tot nu ești mulțumită de rezultat. Așadar, unde este problema și care este soluția? Secretele vor fi dezvăluite în cele ce urmează.
Cum să îți faci casa să miroasă minunat și să îți impresionezi oaspeții?
Problema 1: Casa ta miroase mereu a mâncare
Nu este ceva neobișnuit ca într-o casă să miroasă a mâncare. Acesta poate fi un lucru îmbucurător, mai ales atunci când cuiva îi este foame sau când în casă miroase a prăjituri. Totuși, nimănui nu îi place să simtă miros de ceapă călită sau alte arome care sunt asociate cu mâncarea pe tot parcursul zilei.
Prima și cea mai simplă soluție este să te asiguri că folosești o hotă. Dacă nu ai una deja, este obligatoriu să te uiți după niște hote bune. Un astfel de aparat va ajuta la aerisirea atmosferei prin absorbția vaporilor de mâncare. Astfel, mirosurile nu vor persista.
De asemenea, asigură-te că scoți gunoiul cu regularitate și că acesta nu stă în casă prea mult timp.
Aragazul și cuptorul trebuie să fie spălate bine după fiecare utilizare. În caz contrar, depunerile de grăsime vor degaja un miros neplăcut de fiecare dată. Chiuveta poate fi o altă sursă a mirosului neplăcut. Asigură-te că este desfundată și că funcționează corect.Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Problema 2: Casa ta miroase a casă de bătrâni
Știm cu toții mirosul specific unei locuințe în care locuiesc oameni în vârstă. Ce te faci, însă, dacă simți același miros la tine în casă, cu toate că nici o persoană în vârstă nu locuiește cu tine? Ei bine, sursa acestuia poate fi în mai multe locuri. Dacă pereții nu au fost zugrăviți de mult timp, este posibil să se fi instalat mirosuri în aceștia.
De asemenea, lemnul poate să degaje mirosuri neplăcute de la o vreme.
Țesăturile sunt alte materiale care captează mirosuri neplăcute. Aspiră sau chiar spală husa de la canapea, dacă acest lucru este posibil. Spală perdelele și covorul, dacă ai astfel de obiecte în casă. Acestea pot emana un miros foarte deranjant, chiar dacă par curate.
Problema 3: Casa pur și simplu nu miroase bine
Uneori nu poți să îți dai seama a ce miroase în casă, sau de ce te deranjează mirosul, dar știi că vrei să scapi de el. În acest caz, ar trebui să începi direct cu o curățenie generală. Primul pas este să deschizi larg ferestrele pentru a aerisi camerele. Trage draperiile și permite soarelui să neutralizeze o parte din mirosuri.
Praful poate fi și el o sursă de miros neplăcut. Nu uita să aspiri și să ștergi de praf și zonele la care nu te gândești, cum ar fi: tocurile ușilor, vârful dulapurilor, hota de bucătărie, deasupra frigiderului, partea superioară a tablourilor etc.
Apoi poți aduce surse de mirosuri plăcute: difuzoarele de uleiuri esențiale sunt o soluție preferată de foarte multe gospodine.
Cu siguranță aceste sfaturi te vor ajuta să scapi de mirosul urât din casă. De acum, oaspeții tai se vor bucura de un ambient foarte placut de fiecare data cand iti trec pragul!
Sursa foto: shutterstock.com, pexels.com