De ce le este greu femeilor sa isi gaseasca sutienul potrivit? Specialistii au o explicatie absolut surprinzatoare

De ce le este greu femeilor sa isi gaseasca sutienul potrivit? Specialistii au o explicatie absolut surprinzatoare
De ce le este greu femeilor sa isi gaseasca sutienul potrivit? Specialistii au o explicatie absolut surprinzatoare

Desi unele femei recurg la determinarea profesionala a masurii la sutien si cheltuiesc sume mari pentru a-si procura sutiene care sa li se potriveasca perfect, multe au probleme cu gasirea unui sutien care sa le vina bine.

Explicaţia neaşteptata a unui specialist: actualul sistem de masuri la sutiene este bazat pe masurile uniformelor militare barbatesti!

Sistemul de masuri folosit in industria lenjeriei pentru dimensiunile sutienelor este vechi de 100 de ani si are la baza sistemul folosit pentru masurile uniformelor purtate de soldati in Primul Razboi Mondial, spune Sue McDonald, specialist in determinarea masurii la sutien si care a cercetat originile actualului sistem de masuri.

Sistemul masurilor la sutien, spune ea, provine din cel utilizat pentru masurile bluzelor, care, la randul lui, se baza pe masurile uniformelor militare barbatesti.

Acest sistem, spun expertii, pur si simplu nu se mai potriveste femeilor de azi.
Dr. Atul Khanna, chirurg plastician, spune ca acum 100 de ani, in Marea Britanie, femeile erau, in general, mai subtiri si multe aveau siluete mai „baietesti”; in schimb, femeile de azi tind sa aiba forme mult mai pline.

Din aceasta cauza, le este adesea foarte dificil sa isi gaseasca un sutien corespunzator.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Joanna Scurr, specialist in probleme de sanatate ale sanilor la Portsmouth University, care a desfasurat si ea cercetari legate de masurile sutienelor, spune ca sistemul de dimensiuni ale cupei nu a fost niciodata gandit pentru a merge mai departe de marimea D.

Cu cat sanii sunt mai mari, cu atat sistemul de masuri devine mai putin precis, spune ea.

„Gasirea unui sutien care sa se potriveasca devine o problema tot mai dificila pe masura ce bustul si corpul devin mai mari”, spune Joanna.

Dr. Khanna, care trateaza chirurgical (prin operatii de reductie mamara) cazurile in care femeile au de suferit din cauza unor sani foarte mari, spune ca sunt numeroase cazurile in care femeile se plang de diferite neplaceri ca urmare a purtarii unui sutien nepotrivit.

Problemele merg de la iritatii ale pielii pana la dureri ale umerilor, ale cefei si spatelui.

Sistemul actual de masuri implica identificarea marimii la sutien prin doua elemente- un numar si o litera/o combinatie de litere, de exemplu 85 C sau 75 A- si presupune masurarea a doua dimensiuni: circumferinta bustului sub sani si circumferinta peste sani. Rezultatul primei masuratori reprezinta „numarul” din masura, iar diferenta dintre rezultatele celor doua masuratori da marimea cupei, exprimata prin litera/litere.

Unii dintre specialisti sunt preocupati, la ora actuala, de de proiectarea unui nou sistem de masuri la sutien, unul care sa ofere o potrivire mai buna, pentru a evita aparitia problemelor de sanatate determinate de purtarea unui sutien nepotrivit. Dr. Khanna a participat la crearea unei linii de sutiene numite Optifit, care se bazeaza pe rezultatele a trei masuratori (nu doua, ca in sistemul actual) si despre care spune ca se potriveste mai bine, ca forma, corpurilor femelor de azi.


Sursa: www.descopera.ro



Citește și:

Pete roșii pe piele – cauze și opțiuni de tratament

4 modele de saboți ortopedici care nu se vor demoda niciodată

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Horoscop 23 septembrie 2024. O zodie primește laude la locul de muncă!

Adevăratul motiv pentru care Teo Trandafir a divorțat de fostul soț! Vedeta Kanal D a dezvăluit totul: „Nu puteam să particip la nefericirea lui”

Sicriul Anei Maria Vasiliu a ajuns acasă! Familia, răpusă de durere


Cookies