De ce le plac pisicilor măslinele

De ce le plac pisicilor măslinele
De ce le plac pisicilor măslinele

Pisica voastră adoră măslinele, dar nu știți de ce are aceste plăceri? Nu vă speriați! Nu este nimic în neregulă cu pisica. Este un obicei des întâlnit la aceste animale de companie.

Cine are pisică a observat cu siguranță că aceasta mănâncă fără probleme măsline, ba chiar îi plac la nebunie. Există și câteva explicații plauzibile, pentru care aceste animale consumă cu plăcere măsline.

De ce mănâncă pisicile măsline

Citeste si: CITEŞTE: De ce pisicilor le plac cutiile. Află secretul minunatelor feline

Dacă observați că pisica dumneavoastră devine încântată atunci când deschideți o pungă sau o cutie de măsline, trebuie să știți că este perfect normal.

Pisica simte ce substanțe trebuie să consume. Și pentru că măslinele au vitaminele A, E, C, acizi grași, potasiu, magneziu, fosfor, fier, cupru, sulf, calciu sau iod, nu este de mirare că pisica adoră să consume acest aliment.

Așa cum măslinele sunt benefice pentru organismul uman, la fel de bune sunt și pentru pisici.

Un alt aspect care o poate face pe pisica dumneavoastră să consume măsline este și acela că este un animal curios, din fire. De aceea, gustul sărat și acrișor al măslinelor, dar și mirosul puternic al măslinelor conservate o atrag ca un magnet.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

În plus, fiind ovale, măslinele seamănă cu niște mingiuțe și știm deja că pisicile adoră să se joace. Dacă îi veți da o măslină, veți observa că pisica se va juca puțin cu ea, înainte de a o mânca.

În realitate, pisicile sunt mai interesate, de fapt, de gustul uleiului de măsline, decât de măslină în sine.

Veți vedea că dacă vă dați cu o cremă care conține ulei de măsline sau dacă aveți pe mâini ulei de măsline, pisica dumneavoastră o să vă lingă.

Și dacă vărsați pe jos ulei de măsline, veți observa că pisica se va arunca în ulei, fără să stea pe gânduri.

De asemenea, în Grecia, de exemplu, sau în alte țări în care cresc măslini, pisicile obișnuiesc să se frece de trunchiul acestui pom.

Asta pentru că măslinul seamănă cu valeriana, care se numără printre preferatele pisicilor.

Măslinele sunt periculoase pentru pisici?

Citeste si: CITEŞTE: De ce se măresc picioarele în sarcină

Pisica este un animal prădător, la bază, așa că alimentația ei corectă trebuie să conțină carne și pește, în cantități cât mai mari. Legumele trebuie doar să completeze meniul, nu să fie o parte importantă a acestuia.

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

De aceea, măslinele nu trebuie să fie incluse zilnic în alimentația pisicii.

Țineți cont că măslinele conservate au și conservanți, sare și oțet, care nu-i fac deloc bine animalului dumneavoastră de companie.

Dacă va mânca măsline mereu, pisica poate reține apă și poate avea probleme gastrice.

În cazul în care vedeți că pisica dumneavoastră vrea măsline de fiecare dată când mâncați dumneavoastră, încercați să-i puneți puțin ulei de măsline peste mâncarea pe care o consumă regulat. În unele cazuri, se poate întâmpla ca după ce mănâncă măsline, pisica să-și piardă pentru puțin timp orientarea în spațiu sau să aibă brusc un apetit sexual ridicat.

Asta pentru că, în special măslinele verzi, conțin izoprenoide, care au același efect ca și iarba mâței, adică ajung direct la organele vomeronasale ale pisicii.

Dacă îi veți da zilnic măsline pisicii dumneavoastră, este posibil ca aceasta să aibă un exces de vitamine și minerale, mai ales dacă are o dietă echilibrată. Îi puteți da pisicii cel mult o măslină pe zi, dar încercați să nu devină un obicei. 

Citeste si: Câinii și pisicile cu simptome COVID-19 vor fi testați! În ce țară s-a luat această decizie?



Citește și:

Plachetocrit crescut – semnificații și implicații clinice

De ce se tem pisicile de CASTRAVEȚI

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies