De ce miros picioarele? Uite ce spune medicul dermatolog!

De ce miros picioarele? Uite ce spune medicul dermatolog!
De ce miros picioarele? Uite ce spune medicul dermatolog!

Factorii care determina mirosul urat al picioarelor sunt multiplii. Afla de la un specialist care sunt acestia si ce poti face pentru a avea picioare frumoase si sanatoase.

Invitata in emisiunea “Draga mea prietena” medicul dermatolog Oana Spanu a explicat care sunt pericolele la care ne expunem daca ne imprumutam incaltamintea si cum putem scapa de mirosul neplacut al picioarelor.

“Factorii care determina mirosul urat al picioarelor pot fi ingiena precara, transpiratia excesiva care poate fi cauzata de anumite afectiuni, de stres sau de o densitate foarte mare a glandelor sudoripare la nivelul talpilor, de o multitudine de infectii bacterien sau fungice ale piciorului” a explicat specialistul.

Micozele, eczemele si afectiunile unghiilor produc mirosul neplacut al picioarelor. 30% din populatie este afectata de ciuperca piciorului si este bine de stiut ca acesta afectiune este contagioasa, se poate lua de la piscine sau dusuri publice, in momentul in care ne imprumutam incaltamintea sau o probam la magazin.

Medicul Oana Spanu spune ca transpiratia excesiva apare din diferite motive.

“Transpiratia excesiva apare in episoade de stres, de anxietate, la persoanele care sufera de tulburari endocrine, obezitate, persoane consumatoare cronice de alcool sau cofeina” a mai adaugat aceasta.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Medicul ne recomanda sa evitam purtarea aceleiasi perechi de incaltaminte zilnic. De asemenea dermatologul spune ca trebuie sa purtam sosete din bumbac si incaltaminte captusita cu piele naturala.

Solutiile pentru indepartarea mirosului neplacut al picioarelor cauzat de transpiratie sunt diverse.

“Este recomandata spalarea picioarelor dimineata si seara.

Folositi sapunurile antibacteriene doar o data pe zi, pentru ca acestea pot se degreseze foarte tare pielea piciorului si se poate dezvolta o eczema a piciorului” spune medical Oana Spanu.

Pentru evitarea traspiratiei in exces putem folosi produse pe care le gasim in farmacii, care au rol antiperspirant si rol deodorant.

 

Uite ce recomandari are medicul dermatolog in cazul celor care sufera de afectiuni ale pielii picioarelor!

##VIDEO8394##



Citește și:

Pete roșii pe picioare – cauze și management

Sâmbătă, de la ora 14:45, în ”ROventura”, La pas prin ”inima” Bucovinei, Câmpulung Moldovenesc

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies