De ce mortalitatea de COVID-19 este ridicată în România? Nelu Tătaru, primele declarații: „Raportăm efectiv la tot”

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, declarații despre numărul mare de decese covid.

După ce foarte multe persoane s-au întrebat de ce mortalitatea de produsă de COVID-19 este ridicată în România, Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a decis să clarifice această situație.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a răspuns pe data de 23 octombrie la întrebarea prezentă pe buzele multor români: „De ce mortalitatea provocată de COVID-19 este atât de ridicată în România?”. Astfel, Nelu tătaru a precizat că autoritățile raportează toate decesele cauzate de îmbolnăvirea cu noul coronavirus, precum și prin decompensarea patologiilor concomitente cu infectarea cu SARS-CoV-2.

Citeste si: Nelu Tătaru vorbește despre lockdown: "Nu se impune acest lucru."

"Mortalitatea este dată de cazurile grave, cazurile cu comorbidităţi, după o îndelungă, să spunem, suferinţă şi luptă cu boala în terapiile intensive. Există patologii concomitente, există patologii decompensate în aceste şapte luni şi există în acelaşi timp şi resurse limitate în această boală. Discutăm de o mortalitate efectivă dată SARS-CoV-2, dar există şi o mortalitate dată de decompensările acestor boli cronice.

Citeste si: Nelu Tătaru, anunț: „Avem în lucru o ordonanță de urgență”

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Dacă v-aţi uitat în raportările noastre, sunt tocmai aceste decompensări ale bolilor cronice, care se află în tratament cronic de o perioadă îndelungată sau unii dintre ei, să spunem, în ultima perioadă chiar nu au mai verificat aceste boli." , a explicat Nelu Tătaru.

Nelu Tătaru, primele declarații despre mortalitatea ridicată, provocată de noul coronavirus. [Sursa foto: Hepta]

Nelu Tătaru a explicat de ce românia ocupă locul doi ca mortalitate în Europa

"Raportăm efectiv la tot ce înseamnă comorbidităţi. Noi am văzut şi celelalte raportări. De exemplu, sunt unele ţări care dau acea raportare pentru cazurile decedate de SARS-COV-2, fără comorbidităţi sau decesul prin decompensarea acestor comorbidităţi.

Noi am ales să raportăm toate decesele care au avut, o dată, cauză SARS-CoV-2, dar şi decompensarea patologiilor concomitente prin prezenţa SARS-CoV-2 şi decesul fiind din acele cauze.”, a declarat ministrul Sănătății Nelu tătaru.

Citeste si: Ministrul Sănătății a făcut anunțul! Regulile care trebuie respectate de toată lumea

Mai mult, acesta a explicat, cu privire la posibilitatea instituirii caratinei, că această decizie se adoptă la nivel local, nicidecum la nivel național.

"Nu se merge pe o stare de urgenţă, se merge pe acele măsuri luate local pentru fiecare localitate, în funcţie de evoluţie, în funcţie de focarele existente sau focarele care sunt deja izolate.”, a mai adăugat ministrul Sănătății.



Citește și:

Pete roșii pe picioare – cauze și management

Cum vor funcționa școlile după cele 14 zile? Ludovic Orban vine cu răspunsuri

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină