Țara noastră se află în situație de criză, tensiunea crescând tot mai mult pe zi ce trece. Cazurile privind infectarea cu noul Coronavirus au depășit pragul de 3 la mie, în ultimele 24 de ore inregistrandu-se peste 3900 de îmbolnăviri. Autoritățile trag un semnal de alarmă cu privire la numărul mare de pacienți internați la AȚI, dar și la cel al persoanelor decedate zilnic.
De ce mortalitatea de noul Coronavirus este ridicată în România? Află totul aici! Țara noastră se află în situație de criză, tensiunea crescând tot mai mult pe zi ce trece. Cazurile privind infectarea cu noul Coronavirus au depășit pragul de 3 la mie, în ultimele 24 de ore inregistrandu-se peste 3900 de îmbolnăviri. Autoritățile trag un semnal de alarmă cu privire la numărul mare de pacienți internați la AȚI, dar și la cel al persoanelor decedate zilnic.
Câte cazuri de infectați cu COVID s-au înregistrat în România
Bilanțul morților din ultimele săptămâni pun autorităților și medicilor multe semne de îngrijorare. În momentul de față, la secția de Terapie Intensivă sunt internați 791 de pacienți și în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 60 de decese.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Până în prezent, în România s-au înregistrat 180.388 de cazuri de persoane infectate cu noul Coronavirus, dintre care aproape 6000 de decese. Adrian Streniu-Cercel, managerul de la Institutul Matei Balș a explicat motivul pentru care mortalitatea este mai ridicată în România față de alte țări.
Citeste si: Vestea așteptată de o Românie întreagă: vaccinul anti-COVID iese de pe linia de producție!
România este lovită din plin de primul val al pandemiei
Adrian Streniu-Cercel a subliniat că situația centralizată la nivelul României este direct proporțională cu numărul infectărilor, fenomen care se regăsește în orice țară, atunci când există foarte multe cazuri de infectări cu noul Coronavirus. Din păcate, România se confruntă cu primul val de infectări și mortalitatea înregistrată diferă de la un spital la altul.
În situația existentă, în unitățile sanitare nu există aparatură performantă și nici condiții bune iar pacienții internați care sunt infectați cu noul Coronavirus riscă să își piardă viața. Prin comparație cu Italia, în această țară au reînceput infecțiile. Însă atunci când există un număr relativ mic de infecții, și mortalitatea este mică. La fel s-a întâmplat și în România. În țara noastră, din păcate, primul val de infectare încă nu s-a terminat și efectele devastatoare ale acestuia se văd din plin.