Află din rândurile următoare care sunt motivele ce duc la o îndrăgosteală rapidă și cum poți să ieși din acest cerc vicios.
Ți se întâmplă să te pierzi cu firea și să simți des fluturași în stomac? Ei bine, trebuie să știi că acest comportament are o explicație psihologică și se bazează pe anumite experiențe care ne fac să ne îndrăgostim prea repede și să uităm să fim raționali. Descoperă din rândurile următoare care sunt cele 9 motive clare ce ne fac să ne îndrăgostim atât de ușor.
Așteptări nerealiste
Citește și: 13 motive pentru care oamenii îl părăsesc pe cel pe care îl iubesc
Citește și: Cum să îi stârnești interesul unui bărbat pentru a te urmări
Unul dintre motivele cheie pentru care oamenii se îndrăgostesc ușor se datorează așteptărilor nerealiste.
Ei bine, în astfel de situații, este important să ne dăm seama care este de fapt realitatea și să nu ne pierdem cu firea în fața unor așteptări nerealiste pe care ni le induce societatea în care trăim.
Când așteptările noastre sunt prea mari, putem deveni dezamăgiți atunci când realitatea nu le îndeplinește.
De exemplu, după ce ai vizionat un film de dragoste sau tocmai ai terminat un roman, te-ai aștepta ca partenerul tău să se comporte precum personajul principal. În acest caz, este important să îți ajustezi aceste așteptări și să stabilești standarde rezonabile.
Lipsa conexiunii emoționale
Un alt factor care poate duce la pierderea rațiunii și simțirea fluturașilor în stomac mult prea devreme este lipsa conexiunii emoționale. În acest caz, este important să înțelegem că dragostea reprezintă mult mai mult decât atracția fizică sau interesele comune. Pentru ca o relație să reziste presiunii timpului este nevoie de intimitate emoțională, încredere și înțelegere. Este vorba de o negociere continuă între parteneri și încercarea de a găsi o cale de mijloc.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
De aceea, este important să comunici deschis cu partenerul de viață, să-ți exprimi dorințele, temerile și vulnerabilitățile.
Frica de intimitate
Deși pare paradoxal, frica de intimitate poate să te aducă în stadiul în care să te îndrăgostești extrem de ușor.
De aceea, dacă simți că te confrunți cu astfel de temeri, este important să le accepți, să le înțelegi și să înveți să ai încredere în alții, lăsându-i să intre în viața ta.
Lipsa de comunicare
Comunicarea joacă un rol esențial în orice relație, fie că vorbim despre relațiile de familie, cu colegii de serviciu, cu prietenii sau cu partenerul de viață. Dacă întâmpini probleme în a comunica deschis, acest lucru poate duce la neînțelegeri, resentimente și tendința de a te îndrăgosti prea repede.
Valori și obiective incompatibile
Tendința de a te îndrăgosti prea repede poate apărea și din decalajul dintre valorile și obiectivele pe care ambii parteneri le au într-o relație. De exemplu, dacă tu îți dorești o relație stabilă, iar partenerul de viață caută distracție și aventuri, acest lucru poate duce la o ciocnire a așteptărilor. În acest caz, este important să discutați despre aceste diferențe de la început și să nu te avânți într-o relație până în momentul în care nu ești sigură că valorile și interesele tale coincid cu cele ale partenerului.
Lipsa de evoluție personală
De-a lungul vieții este important să reușim să ne înțelegem pe noi și să găsim o modalitate prin care evoluăm, astfel încât să ajungem la cea mai bună versiune a noastră. În momentul în care nu reușim să evoluăm pe plan personal, acest lucru ne poate afecta și relațiile afective cu cei din jur.
Traume din trecut
Traumele din trecut și bagajele emoționale sunt alți factori esențiali care influențează capacitatea noastră de a menține dragostea și conexiunea emoțională.
De aceea, persoanele care au trecut prin senzația de inimă frântă, trădare sau alte dureri emoționale, fie pot crea bariere în jurul lor, care le împiedică să simtă iubirea, fie pot cădea în extrema cealaltă în care să se îndrăgostească mult prea repede.
Lipsa de compatibilitate
Uneori, căderea cu ușurință din dragoste poate fi atribuită unei simple lipse de compatibilitate. Indiferent cât de mult ne-am dori ca o relație să funcționeze, dacă aspectele fundamentale ale compatibilității lipsesc, devine o provocare să susținem dragostea pe termen lung.
Neglijarea iubirii de sine
Pentru a fi capabil să îi iubești pe cei din jur, trebuie ca înainte de toate să știi să te iubești pe tine. De aceea, sentimentul de îndrăgosteală poare reflecta și o neglijare a iubirii de sine.
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi în materie de relații de cuplu, cum să îți îmbunătățești relația cu partenerul tău si cu cele mai eficiente tehnici pentru a-ți dezvolta relația în mod sănătos și durabil.