De ce nu ar trebui sa bei cafea imediat dupa trezire

De ce nu ar trebui sa bei cafea imediat dupa trezire
De ce nu ar trebui sa bei cafea imediat dupa trezire

Unele persoane nu pot functiona bine daca nu isi incep ziua cu o ceasca de cafea. Insa, un specialist neurolog sustine ca aceasta bautura nu are efect maxim cand este consumata la prima ora.

Cafeaua este eficienta daca este bauta intre orele 9.30 si 11.00. Potrivit dr. Steven Miller, neurolog la Universitatea de Stiinte Medicale din Maryland, cafeaua este bine sa fie consumata atunci cand nivelul de cortizol din organism este scazut, deoarece cofeina interactioneaza cu acest hormon.

In opinia specialistului, persoanele care-si beau cafeaua atunci cand nivelul de cortizol este crescut, adica intre 8-9, dezvolta toleranta la cofeina, facand-o mai putin eficienta.



De asemenea, conform teoriei specialistului american, cafeaua trebuie evitata in jurul pranzului si intre orele 17.30- 18.30, atunci cand se inregistreaza varfuri ale nivelului de cortizol.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Sursa, foto: sanatate,bzi.ro



Citește și:

Pete roșii pe piele – cauze și opțiuni de tratament

Cum să-ți atragi soțul de vis: 5 tehnici de manifestare care funcționează

Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Theo Rose a vorbit despre decizia care i-a schimbat total viața

Adevăratul motiv pentru care celebra actriță Fadik Sevin Atasoy a părăsit distribuția serialului Totul pentru familia mea, în care a jucat rolul Şengül! A fost nevoită să se retragă sau totul s-a întâmplat conform scenariului?

Imaginile durerii la înmormântarea Denisei! Ce s-a întâmplat cu tânăra ucisă de Șacalul din Constanța: "Inima și sufletul meu..."


Cookies