De ce nu ar trebui sa dam copiilor antibiotice atat de usor

De ce nu ar trebui sa dam copiilor antibiotice atat de usor
De ce nu ar trebui sa dam copiilor antibiotice atat de usor

Antibioticele sunt necesare si chiar pot salva vieti, dar sunt, de asemenea, supraexpuse si utilizate in mod abuziv. Cand antibioticele sunt prescrise copiilor pentru boli virale (mai degraba decat bacteriene), ele sunt ineficiente si pot provoca modificari pe toata durata vietii bacteriilor intestinale, metabolismului si sistemului imunitar.

 

Antibioticele sunt printre cele mai frecvent prescrise medicamente pentru copii. Una din cinci vizite pediatrice de asistenta medicala acuta a dus la o reteta prescrisa cu antibiotice. La varsta de 20 de ani, un copil a primit in jur de 17 tratamente cu antibiotice.

Cresterea la nivel mondial a rezistentei la antibiotice a alarmat comunitatea medicala. Bacteriile patogene devin rezistente la antibiotice.

Bacteriile potential periculoase care sunt imune la antibiotice ar putea deveni "super bacterii", care nu au niciun tratament. Din fericire, unii medici au redus utilizarea antibioticelor si le prescriu acum doar atunci cand este strict necesar. Cu toate acestea, ca parinte, trebuie sa fii atent la administrarea antibioticelor copiilor tai.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: HOROSCOP cu Urania pentru săptămâna 9-15 februarie. Berbecii simt nevoia să fie alături de familie, Gemenii au parte de mici bucurii

Multe boli din copilarie nu necesita administrare de antibiotice: raceli, infectii ale urechii si durerile in gat.

Antibioticele ucid bacteriile, nu virusurile. Cu toate acestea, multi medici prescriu antibiotice pentru bolile copilariei care sunt virale, ceea ce inseamna ca este putin probabil ca antibioticele sa aiba vreun efect.

Cel mai adesea prescrierile de antibiotice pediatrice sunt pentru infectiile respiratorii superioare si infectiile urechilor, dintre care 60-73% sunt estimate a fi virale.

Infectiile respiratorii superioare, cum ar fi raceala obisnuita sau gripa, sunt cauzate in principal de virusuri. Un procent de 80% din aceste infectii sunt virale prin natura lor si pot fi cauzate de microbi, cum ar fi rhinovirus, parainfluenza si metaphenumovirus. Un studiu a aratat ca antibioticele au fost prescrise in proportie de 57% din timp pentru infectii ale tractului respirator acut, in ciuda faptului ca numai 27% au fost bacteriene.

Extrapolarea acestor date conduce la o estimare ca exista pana la 11,4 milioane de prescriptii inutile pentru antibiotice in fiecare an!

Citeşte continuarea pe Copilul.ro.



Citește și:

Regim alimentar ulcer gastric + rețete simple

A murit creatorul Cupei Campionilor şi al Balonului de Aur

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies