De ce nu e bine să mănânci fructe seara

De ce nu e bine să mănânci fructe seara
De ce nu e bine să mănânci fructe seara

Ce spun specialiștii despre consumul de fructe. Iată de ce nu e bine să mănânci fructe seara și ce se întâmplă în organism când le consumi.

Fructele consumate în exces sau la ore nepotrivite ne pot face mai mult rău decât bine. Iată în articolul de mai jos de ce nu e bine să mănânci fructe seara.

Consumate sub formă de salate, în stare brută sau ca gustare, fructele sunt preferate de către persoane de toate vârstele. Dulci sau acrișoare, fructele conțin fructoză, ajută la ameliorarea unor afecțiuni, fiind o susă excelentă de vitamine și minerale esențiale, dar și de fibre și antioxidanți.

Cu toate acestea, fructele nu trebuie consumate oricum și oricând.

Seara, metabolismul încetinește, iar glucidere pe care fructele le conțin nu se vor mai transforma în energie, deoarece organismul nu are nevoie de energie în această parte a zilei și, în schimb, se transformă în țesut adipos. Pe scurt, fructele consumate înainte de culcare îngrașă.

Boala gravă pe care o faci dacă mănânci fructe seara

În plus, fructele consumate seara fermentează în stomac și te balonează, așa că somnul va fi întrerupt din cauza durerilor abdominale și a neplăcerilor cauzate de fructe.

De ce nu e bine sa mananci fructe seara
De ce nu e bine sa mananci fructe seara, ce spun nutritionistii[Sursa foto: PixaBay]

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

De ce nu e bine să mănânci fructe seara


Cunoscutul nutriționist Mihaela Bilic a explicat pentru digi24.ro de ce fructele nu trebuie consumate în exces și câte fructe ar trebui consumate zilnic.



Fructele nu trebuie consumate în exces. Exces înseamnă cantitatea de fructe ce trece de ce ar intra într-o palmă, așa cum și pâinea trebuie măsurată tot cu palma. Fructele se pot consuma pe post de desert. Fructele nu sunt un aliment de bază, nu pot înlocui niciodată mâncarea clasică, pentru că din apă cu fructoză noi nu putem funcționa. Vitaminele și mineralele pe care le conțin nu au aport caloric, acelea sunt micronutrienți, deci nu au rol de hrănire”, a explicat Mihaela Bilic.

Citeste si: CITEȘTE: Ce se mănâncă de post miercurea și vinerea

Medicul atrage atenția asupra unor raționamente greșite a multora dintre noi atunci când este vorba despre fructe, mai ales când este vorba despre sezonul pepenilor: „Sunt o mulțime de persoane care spun: haide să nu mai mănânc nimic în seara asta, mănânc doar niște fructe, ca să scap cu o rație calorică mai mică.

Decât să mănânc mâncare, mai bine renunț la masa de seară și mănânc fructe”.

fructe seara la copii
Au voie copiii să mănânce fructe seara?[Sursa foto: PixaBay]

Aceasta mai atrage atenția și asupra faptului că multe fructe au multe calorii, așadar trebuie să avem grijă câte consumăm.

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Citeste si: CITEȘTE: 4 Reţete cu AVOCADO pentru slăbit. Ce beneficii are acest fruct în diete şi nu numai

„Fructele se mănâncă pe post de desert și cu măsură, pentru că altfel ne vom îngrășa și este o grăsime urâtă, exact ca la băutorii de bere, care se pune pe abdomen. Deci, facem burtă de la fructe, n-am niciun fel de veste mai puțin neplăcută.

Mi-ar plăcea să vă spun, să zicem răul mai puțin rău, de exemplu despre piersici și caise, că au cea mai puțină fructoză, se absoarbe mai lent. În schimb, pepenii sunt, în acest moment, și de sezon, și campioni. Și va veni „artileria grea”, în toamnă, reprezentantă de struguri. Deci, când vor veni strugurii, cred că nimeni nu mai are niciun dubiu că indiferent dacă bei vin sau că mănânci struguri, tot alcool se numește!”

Ce fructe se mananca seara
Ce fructe se mananca seara, potrivit specialistilor[Sursa foto: PixaBay]

Ce fructe se consumă și la ce oră

Specialiștii în nutriție recomandă consumul fructelor fie cu jumătate de oră înainte de mesele principale, fie ca gustare, la două ore după acestea. Cel mai bun moment pentru a consuma fructe este dimineața, după ce ai consumat un pahar cu apă. În acest fel, îți asiguri energia pentru câteva ore. Papaya și ananasul sunt recomandate să fie consumate imediat după masă, mai ales dacă ai mâncar carne, deoarece favorizează digestia. Nutriționiștii mai recomandă consumul fructelor în jurul orei 11 și în intervalul 16-17, deoarece organismul produce o secreție de insulină, ceea ce duce la scăderea glicemiei dar și la apariția poftei de dulce.



Citește și:

Expunerea la soare, măsuri de siguranţă

La ce temperatură se depozitează BANANELE. „O banană pe zi ține doctorul psihiatru departe de casă"

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies