De ce nu e bine să stai cu socrii. Care este secretul pentru a face față unor socrii dificili

de ce nu e bine sa stai cu socrii
De ce nu e bine să stai cu socrii

În orice relație, socrii pot reprezenta la un moment dat o problemă. Există multe cazuri în care cuplul este nevoit să locuiască cu părinții unuia dintre parteneri. Chiar dacă relația poate fi una bună la început, inevitabil vor apărea discuții ulterior.

Este foarte important să știi să păstrezi o relație armonioasă cu socrii tăi, în special atunci când ești nevoit să stai sub același acoperiș.

Comunicare deschisă și sinceră

locuitul cu socrii
Totul despre locuitul cu socrii[Sursa foto: Freepik]

În cazul în care ai de ales dacă să stai cu socrii, recomandarea este ca mai bine să locuiți separat. Chiar dacă te înțelegi bine cu ei, este foarte probabil ca relația să se degradeze, după ce împărțiți aceeași casă.

Cu toate acestea, este important să vorbești deschis cu ei, indiferent de situație. Fie că vorbim de soacră sau de socru, aceștia obișnuiesc adesea să își spună opinia, să îți spună cum să îți crești copiii, cum să gătești sau cum să îți aranjezi casa. Trebuie să știe că punctul tău de vedere este important și să ai curajul, de fiecare dată, să îți exprimi opinia.

Respect reciproc

Chiar dacă decizi să te faci auzit, este esențial să îi respecți. Chiar dacă simți că aceștia nu te respectă pe cât ai dori, dovedește-le că tu ai respect față de ei. În acest fel, și partenerul tău te va aprecia, fiindcă oricine își dorește ca partenerul de viață să se comporte frumos cu părinții săi.

Păstrează limitele

probleme in casnicie din cauza socrilor
Probleme în căsnicie din cauza socrilor[Sursa foto: Freepik]

Este esențial să se creeze anumite limite, mai ales dacă ești nevoit să stai cu socrii. Acestea trebuie respectate din ambele părți și de aceea trebuie să aveți o discuție serioasă pe această temă.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Focalizează-te pe lucrurile pozitive

Atmosfera dintr-o casă este esențială pentru ca familia să fie una fericită.

Trebuie să înțelegi că așa cum tu le vezi defectele lor, și tu la rândul tău poți avea lucruri pe care le poți îmbunătăți la tine. De aceea, este esențial să te focalizezi pe lucruri pozitive, nu pe cele negative. Spre exemplu, chiar dacă soacra te critică, cu siguranță există și aspecte bune la ea, pe care trebuie să le iei în considerare. Complimentele pot crea o atmosferă mult mai relaxată.
Așadar, nu ezita să îți complimentezi socrii, ori de câte ori simți să o faci.

Menține-ți calmul

certuri in cuplu din cauza parintilor
Certurile în cuplu din cauza părinților[Sursa foto: Freepik]

Citește și: Ce înseamnă dependența de mâncare. Ce este și cum să o depășim?

Atunci când apar situații tensionate sau discuții în contradictoriu, este important să îți păstrezi calmul. În acest mod, eviți degradarea relației tale atât cu ei, cât și cu soțul.

Gândește-te că fiecare persoană are propriul caracter, care provine din diverse cauze, fie că vorbim de neajunsuri, probleme la muncă sau o copilărie nefericită. Atunci când simți că te enervezi prea rău, este mai bine să te retragi și să stai un moment singur, decât să ridici tonul sau să spui lucruri pe care în viitor le poți regreta.

Solicită sprijinul partenerului

stau cu soacra n casa
Ce să faci câns stai cu soacra în casă[Sursa foto: Freepik]

Citește și: Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii"| Foto- kanald.ro

Citește și: Medicul acuzat că a amenințat un șofer, în trafic, face primele declarații. "M-am simțit amenințat. Regret enorm" Cum s-a petrecut, de fapt, incidentul- stirilekanald.ro

Citește și: Cum să faci față stresului psihologic provocat de cancer

Atunci când încep să apară discuții între tine și socrii tăi, relația ta de cuplu nu trebuie să se degradeze. Totuși, trebuie să vorbești întotdeauna frumos despre părinții partenerului, deoarece îl va răni dacă nu îi respecți. Cu toate acestea, îi poți solicita sprijinul partenerului în această situație, deoarece acesta poate să vorbească mult mai deschis cu proprii părinți. De asemenea, părinții săi pot ține mai mult cont de părerea lui, față de a ta.

Ia în considerare terapia de cuplu

Există cazuri în care locuitul în aceeași casă cu părinții poate avea repercusiuni destul de grave. Certurile dese și conflictele aprinse pot duce la probleme serioase chiar și în relația de cuplu. Atunci când lucrurile încep să devină cu adevărat problematice, este recomandat să apelezi la terapia de cuplu, pentru a nu pierde o relație frumoasă, din cauza unor situații tensionate cu socrii.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi în materie de relații de cuplu, cum să îți îmbunătățești relația cu partenerul tău si cu cele mai eficiente tehnici pentru a-ți dezvolta relația în mod sănătos și durabil.

 



Citește și:

Bazofile crescute în testele de sânge – semnificații și implicații clinice

5 lucruri interesante care îl fac dependent de tine

Pictorial de SENZAȚIE! Andreea Sasu a renunțat la haine și a pozat PROVOCATOR, în ultima lună de sarcină

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Ea este tânăra de 25 de ani care a murit după ce a căzut în gol cu liftul: ”Absurd, nu trebuia să fie așa”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii" | Foto

Vaticanul a dezvăluit abia acum adevărul. "Fecioara Maria care plânge" din Trevignano, un fals?


Cookies