Daca macar o singura data ai consumat alimente neasteptat de piperate, condimentate sau picante ai simtit ce inseamna "sa-ti ia gura foc".
Videoclipul arata ca ingredientul iute realizeaza o legatura cu receptorii de durere de pe limba si explica de ce anume laptele este cel mai mai eficient, mai mult decat apa, pentru diminuarea durerii.
Cand capsaicina se leaga de acesti receptori, ei trimit, la randul lor, semnale neuronale catre creier, spunandu-i ca am mancat ceva ce nu ar fi trebuit. Aceste semnale declanseaza anumite reactii, cum ar fi lacrimile sau eliminarea unui lichid din nas, precum si un sentiment intens de caldura, iar toate acestea stimuleaza senzatia de sete.
Este recomandat sa se “stinga” aceasta stare de arsura cu … lapte. Videoclipul explica faptul ca capsaicina are o terminatie lunga de hidrocarburi, ceea ce inseamna ca o astfel de molecula non-polara se poate dizolva in alte substante non-polare.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro