De ce este cuptorul cu microunde atat de apreciat? Simplu, pentru ca permite incalzirea rapida si mai comoda a mancarii nesanatoase.
Dar, in acelasi timp, scurteaza si timpul pana ajungem la medic!
“O parte dintre substantele nutritive se pierd in timpul prepararii termice, indiferent care este aceasta. Cea mai buna metoda de a gati, care pastreaza cea mai mare cantitate de vitamine si minerale, este prepararea rapida, expunerea alimentelor la caldura perioade scurte si cu o cantitate cat mai mica de lichid“, explica specialista in cercetare alimentara Catherine Adams Hutt,
Trebuie tinut cont si de faptul ca energia microundelor nu patrunde bine prin bucatile groase, dense de mancare si, de aceea, se asociaza deseori cu o preparare inegala a mancarii. Acest lucru poate duce la imbolnaviri, ca urmare a bacteriilor periculoase ce nu sunt distruse de caldura, potrivit specialistilor Organizatiei Mondiale a Sanatatii.
Cuptorul cu microunde devine periculos mai ales in momentul in care se deterioreaza sau nu este bine intretinut. De aceea, trebuie intotdeauna curatate garniturile de pe usa, verificate dispozitivele de blocare de siguranta iar carcasa sa nu prezinte deteriorari.
Sursa
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro