De ce nu este bine sa urezi "Casa de piatra" cuplurilor care se casatoresc? Un preot a oferit explicatii

De ce nu este bine sa urezi "Casa de piatra" cuplurilor care se casatoresc? Un preot a oferit explicatii

Fiecare a facut o astfel de urare cel putin o data in viata, iar "Casa de piatra" a ramas cea mai populara urare de felicitare pentru cei care abia s-au casatorit.

Fiecare a facut o astfel de urare cel putin o data in viata, iar "Casa de piatra" a ramas cea mai populara urare de felicitare pentru cei care abia s-au casatorit. Cu toate astea, un preot explica de ce aceasta formularea este, de fapt, incorecta, scrie WOWBiz.ro.

”Cred că folosirea acestei urări este nepotrivită cu situaţia celor doi protagonişti. Ea s-a extins cu caracter de sindrom şi la nivel naţional. Dar cei care urează “casă de piatră” nu se gândesc că mirii vor trăi într-o pivniţă. Ci că ei le doresc durabilitate în căsnicie şi această edificare a căminului lor să aibă durabilitatea unei citadele din piatră.

Însă urarea este greşită pentru că la origini ea aparţine Mântuitorului, mai exact în Sfânta Evanghelie după Matei, la capitolul VII, unde Domnul arată că omul înţelept îşi construieşte casa pe temelie de stâncă, nu din piatră, ci pe piatră, ceea ce indică seriozitatea intenţiilor şi a însuşirilor celor care îşi lucrează mântuirea fie în cadrul familiei sau comunităţii, fie singular.

Seriozitatea acestei edificări a vieţii personale se bazează pe virtuţile credinţei, răbdării, dragostei, cumpătării, generozităţii ş.a.m.d.

Aceste virtuţi constituie stânca, temelia de bază pe care se zideşte viaţa personală sau familială. Remarca Domnului Hristos este mai corectă în a o întrebuinţa când îi felicităm pe miri cu “casă pe piatră”, iar nu “casă de piatră.
Casa pe piatră, fie la propriu, fie la figurat, conţine conotaţiile ideii de siguranţă, confort, de lumină, căldură, de tot ceea ce este pozitiv. Casa de piatră include, volens nolens, şi nişte lucruri neclare.

De aceea personal optez să ne orientăm şi să-i învăţăm şi pe credincioşi, chiar cu prilejul oficierilor cununiilor, ca un fel de corectiv anticipat, ca perechea ce se cunună să fie felicitată şi să li se facă urări de casă nu din piatră, ci “casă pe piatră”.

Ingredientele acestei locuinţe pe piatră sunt cele mai rezistente “materiale spirituale” de durabilitate, de adevăr, de frumos.”,

a declarat un preot, potrivit ziarullumina.ro.



Citește și:

Rețete dietetice cu ciuperci

La 4 ani de la căsătorie, o celebră artistă recunoaşte: "Am fost înşelată, e sfâşietor!" Acum s-a aflat TOTUL

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Momentul tragic în care o tânără influenceriță de 24 de ani și-a pierdut viața sub privirile îngrozite ale prietenei sale

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte