Probabil că ştii din diverse surse că pepenele roşu nu conţine decât apă şi zahăr însă, în realitate, acesta este de fapt un aliment foarte nutritiv.
De ce nu este sănătos să mănânci pepene roșu cu pâine. Probabil că ştii din diverse surse ca pepenele roşu nu conţine decât apă şi zahăr însă, în realitate, acesta este de fapt un aliment foarte
nutritiv. Pepenele are un conţinut ridicat de antioxidanţi, minerale şi vitamine. Şi, bucuria cea mai mare, are un număr foarte mic de calorii. Pepenele este, de obicei, sinonim cu vara şi picnicurile, şi pe bună dreptate. Are o calitate foarte mare de a ne răcori şi ne ajută la combaterea căldurii şi, gustul sau dulce, îl transformă într-un deşert delicios, ceea ce îl face perfect pentru zilele toride.
Există multe studii care au demonstrat că pepenelescade rata obezităţii şi, prin urmare, a mortalităţii din această cauză la nivel global, dar reduce şi riscul de a ne îmbolnăvi de boli de inimă sau diabet.
Acesta poate fi consumat foarte bine în cantităţi generoase şi ajuta la eliminarea senzaţiei de foame, cât şi facilitează eliminarea apei pe care corpul o reţine, având şi un efect diuretic. Însă, dacă ne luăm după spusele bunicilor, mulţi dintre aceştia obişnuiau să se delecteze cu o felie de pepene uriaşă şi nişte pâine lângă această. Puţin sunt cei care ştiu caaceasta combinaţie nueste foarte bună. Pepenele este un aliment foarte acid care fermentează în stomac, astfel că încetineşte digestia altor produse. Pâinea, la rândul ei, reprezintă un aliment bogat în zahăr, astfel încât nivelul glicemiei creşte rapid. Prin urmare, combinatia dintre pepene şi pâine nu este indicată.
Dacă îţi doreşti să ţii kilogramele sub control, sau să urmezi o dietă, atunci e bine să ştii că pepenele şi brânză fac o combinaţie bună. Trebuie însă să ai grijă la cum dozezi cantitatea, pentru că nu poţi să mănânci în cantităţi foarte mari şi să te aştepţi să slăbeşti.
Acum că ai aflat de la noi despre cum se consuma în mod sănătos pepenele roşu, afla de la noi şi cum să îl alegi. Trebuie să îţi alegi un pepene verde, care este ferm, greu şi simetric, şi care nu prezintă pete moi sau vânătăi. Dacă îl atingi cu grijă, poţi s îţi dai seama de textura fructului din interior. Cea mai populară metoda pe care să o foloseşti ca să verifici dacă un pepene este copt este testul sunetului. Când îl loveşti uşor cu degetele, trebuie să se audă un ecou.
O ultimă remarcă, nu uita să speli pepenele la exterior înainte să îl consumi, ca să înlături bacteriile de la suprafaţă.