De ce nu functioneaza dieta? Ce sa fac sa reusesc ?

De ce nu functioneaza dieta? Ce sa fac sa reusesc ?
De ce nu functioneaza dieta? Ce sa fac sa reusesc ?

Ce fac majoritatea oamenilor cand vor sa piarda in greutate ?

Incep o dieta. Cu siguranta ca pentru majoritatea nu este prima dieta. Motivul pentru care alegem sa incepem alte diete este ca noi chiar credem ca ele functioneaza. Dar daca este adevarat, de ce suntem mereu in situatia de a incepe alta?
Joanne Henson, autorul cartii "Care e scuza ta pentru a nu manca sanatos?", explica dieta si ceea ce trebuie sa faci pentru a o face sa functioneze.

Dieta isi face treaba, dar numai pe termen scurt si numai temporar.Cu toate acestea autoarea spune ca „problema este de fapt intregul concept de dieta, nu dieta in sine”. Iata care sunt motivele:
Dietele sunt restrictive- atunci cand ceva este declarat in afara limitelor, ghici ce? Nu pot sa nu ma gandesc la asta. Cu alte cuvinte, cand ti se  spune ca nu poti avea ceva, imediat vei vrea sa ai acel ceva.

Dieta monitorizeaza in mod constant - puncte, calorii, zile rosii si verzi, cantitatea in grame de grasime, etc. Deci, ghici ce? Ajungi sa te gandesti la mancare tot timpul.
O alta problema a dietei – in general se concentreaza pe reducerea aportului de alimente, fie in general, fie pentru anumite grupuri de produse, astfel incat sa le simti mereu lipsa.
Dieta favorizeaza ura de sine -  Asculta un nutritionist si vei auzi cuvinte, cum ar fi "rau" si "obraznic" pentru a descrie o persoana care s-a abatut de la planurile dietei.
Cei care tin dieta, in general petrec majoritatea timpului lor simtindu-se vinovati si furiosi pe ei insisi.
Dietele sunt de obicei comercializate ca un fel de proiect – ceva cu un inceput si cu un sfarsit si cu o anumita greutate ca fiind tinta finala. Cand cei care tin dieta ajung la sfarsitul acestui proiect, vor reveni la stilul lor de viata anterior. Asta-i va face sa castige din nou in greutate, dupa ce au muncit din greu sa scada in greutate.

Toate aceste lucruri te fac sa consideri dieta un eşec si sa incerci alte si alte diete. Mai rau este faptul ca, cu cat incerci mai multe diete, cu atat relatia ta cu alimentele se va inrautati. De asemenea, reducerea alimentelor va face ca metabolismul tau, atunci cand ajungi la sfarsitul unei diete, sa incerce sa  stocheze grasimea in organism, facandu-te sa ajungi inapoi la nivelul de unde ai inceput dieta.

Deci, ce faci daca vrei sa slabesti si sa te mentii? Mai intai de toate, sa intelegi ca problema nu este la tine; este intregul concept de a face un plan de alimentatie, cu un inceput si o data de sfarsit.
Alternativa si calea eficienta pentru a slabi sunt un stil de viata permanent sanatos.  Un stil de viata sanatos nu inseamna privare  si nu inseamna a fi intr-un regim alimentar permanent.
Daca alegi  alimentele  sanatoase, nu trebuie să fie nevoie de reducerea cantitatii lor.
Deci, daca ai planuri de a incepe un alt regim alimentar, fa-o de luni sau după Craciun, sau in Anul Nou! Daca nu stii ce constituie o dieta sanatoasa, fa mici schimbari in modul in care vei manca. Ia-o incet, o mica schimbare in fiecare saptamana timp de doua luni.
Iata cateva idei pentru inceput:

- Mananca un mic dejun sanatos in fiecare zi
- Bea mai multa apa
- Adauga mai multe legume la mese
- Inlocuieste bauturile dulci
cu alternative mai sanatoase
- Obisnuieste-te sa ai gustari sanatoase la tine, in orice moment pentru a preveni foamea
- Fa  unele exercitii fizice regulat


sursa: www.femalefirst.co.uk

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citește și: Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii"| Foto- kanald.ro

Citește și: „Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a- stirilekanald.ro



Citește și:

Plachetocrit crescut – semnificații și implicații clinice

Ce spune Cătălin Botezatu despre dress code și ce anume se poartă vara aceasta. „Nu întotdeauna ai bani să-ți cumperi.”

Pictorial de SENZAȚIE! Andreea Sasu a renunțat la haine și a pozat PROVOCATOR, în ultima lună de sarcină

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Ion Rițiu, actorul preferat a lui Sergiu Nicolaescu a murit. Ultimele clipe din viața maestrului

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Părerea Biancăi despre Antoni și Rebecca: „Sunt două pietre tari. M-aș aștepta la un conflict”. Ce a spus fosta concurentă de la „Casa iubirii” despre relația lor

Perle la BAC 2024. Ireal ce au putut scrie: „Noi nu am studiat nuvela. Pe cuvânt!!!!”


Cookies