De ce nu reusesti sa slabesti. Iata ce greseli faci

De ce nu reusesti sa slabesti
De ce nu reusesti sa slabesti

Greseli de alimentatie ce te impiedica sa slabesti. Reguli peste reguli, diete peste diete.

Greseli de alimentatie ce te impiedica sa slabesti. Reguli peste reguli, diete peste diete. Asa de mult te chinui cu infranarea poftelor si infometarea, incat nu te simti bine deloc si nici macar nu vezi rezultate la ceea ce faci. Un regim de slabire poate deveni un chin cand, in realitate, acesta ar trebui sa se plieze pe stilul tau de viata si sa iti acopere cu usurinta toate cerintele nutritionale.

Iata care sunt cele mai frecvente greseli pe care le faci in materie de dieta si care te impiedica sa slabesti:

Crezi ca infometarea te ajuta sa slabesti mai rapid

Deseori ai auzit ca secretul este dat de cantitate. Asta nu inseamna insa ca trebuie sa te infometezi. Decat sa mananci putin si sa suferi de foame, mai bine iti adaptezi alimentele pe care le consumi, inlocuindu-le pe cele calorice cu unele mai slabe si mai sanatoase.

Elimina cartofii, pastele din dieta ta si incearca sa mananci mai multe salate si supe. Toate acestea aduc organismului un aport important de vitamine, minerale si fibre excelente pentru intreaga zi.

De ce nu reusesti sa slabesti
De ce nu reusesti sa slabesti[Sursa foto: PixaBay]

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Consumi prea multe smoothieuri

Nu trece zi in care sa nu gusti jumatate de litru de smoothie? Ei bine, afla de la noi ca e prea mult.

Smoothieurile de fructe in special iti pot sabota dieta intrucat acestea contin foarte multe zaharuri. Sunt zaharuri sanatoase da, comparativ cu o prajitura dar chiar si asa, nici acestea nu trebuie consumate in cantitati mult prea mari.

Eviti orice fel de grasime

Este, din nou, o abordare extremista care nu iti aduce nimic bun. Unele dintre alimentele grase sunt chiar sanatoase si contin grasimi benefice pentru intregul organism, cum ar fi somonul.

In plus, te ajuta la subiectul satietate. Daca nu mananci si putina proteina sau grasime, nu vei simti niciodata ca esti plina, iti va fi mereu foame si vei cauta sa mananci mai mult.

Mananci prea multe proteine

Daca mananci mai putini carbohidrati sau chiar deloc, esti tentata sa mananci mai multe proteine. Excesul de proteine poate sa duca la cresterea in greutate. Chiar si in dieta este important sa mananci echilibrat.

Ai grija la marimea portiilor si nu te infometa, pentru ca reprezinta o masura drastica de pierdere in greutate care nu este sustenabila pe termen lung.

Citește și: Totul despre dependența de mâncare. ”Ajungem să facem aceste lucruri pe pilot automat fără să ne dăm seama.”

Citește și: Cum să slăbești rapid ca să fii pregătită pentru concediul de vară



Citește și:

Mic dejun cu avocado: 3 rețete rapide, sănătoase și savuroase

Situația pe care Bogdan a vrut să o lămurească cu Denisa în Camera Roșie. De ce s-a enervate tânăra? „Bogdan, oprește-te că te duci în alt film!”

Pictorial de SENZAȚIE! Andreea Sasu a renunțat la haine și a pozat PROVOCATOR, în ultima lună de sarcină

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Ion Rițiu, actorul preferat a lui Sergiu Nicolaescu a murit. Ultimele clipe din viața maestrului

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Părerea Biancăi despre Antoni și Rebecca: „Sunt două pietre tari. M-aș aștepta la un conflict”. Ce a spus fosta concurentă de la „Casa iubirii” despre relația lor

Perle la BAC 2024. Ireal ce au putut scrie: „Noi nu am studiat nuvela. Pe cuvânt!!!!”


Cookies