De ce nu slăbesc deși țin dietă. Explorând factorii care pot sta în calea pierderii în greutate!

De ce nu slăbesc deși țin dietă. Explorând factorii care pot sta în calea pierderii în greutate!
De ce nu slăbesc deși țin dietă. Explorând factorii care pot sta în calea pierderii în greutate!

Află din rândurile următoare care sunt factorii ce te împiedică să slăbești, chiar dacă ții dietă.

Scăderea în greutate este un subiect de mare interes pentru multe femei care se confruntă cu kilogramele în plus. În acest caz, atunci când ne confruntăm cu o astfel de situație, cea mai ușoară rezolvare ar putea fi o dietă. Probabil că fiecăruia dintre noi ni s-a întâmplat la un moment dat să ținem săptămâni bune o dietă, iar rezultatele să nu fie deloc vizibile.

În acest caz, trebuie să înțelegem care sunt factorii ce stau în calea pierderii în greutate și ce putem să facem în acest caz, astfel încât dieta respectivă să aibă efecte vizibile asupra corpului.

În cadrul unei emisiuni, Carmen Fit, antrenor personal, a vorbit despre lucrurile de care trebuie să ținem cont pentru a scădea în greutate.

Aportul caloric necontrolat

De ce nu slăbesc deși țin dietă. Explorând factorii care pot sta în calea pierderii în greutate!

În primul rând, atunci când apelăm la o dietă, trebuie să ne gândim care este principalul său scop. Dacă vrem să ne menținem, avem nevoie de o dietă cu un anumit număr de calorii, iar dacă vrem să dăm jos kilogramele în plus avem nevoie de un număr mai scăzut de calorii. Mai mult decât atât, există diete prea stricte, cu un număr foarte mic de calorii, care nu fac decât să ne înfometeze, să ne scadă energia zilnică și să pierdem din masa musculară, fapt care ne poate afecta organismul.

În acest caz, este foarte important să păstrăm un deficit caloric, dacă vrem să slăbim, dar acesta să fie unul controlat, adaptat la alimentația noastră de dinainte să apelăm la dietă.

Alimentație corectă înseamnă să nu fii pe un deficit caloric foarte mare, dar nici să fii pe un surplus caloric. Ca să slăbim, trebuie să fim pe deficit caloric. Deficitul caloric face diferența și trebuie să știi cât să fie acel deficit caloric .”, a spus specialistul în domeniu.

 

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

De aceea, atunci când vrem să slăbim și apelăm la o dietă, cel mai bine este să consultăm un specialist în domeniu care să ne ofere o dietă personalizată.

Compoziția mesei

Citește și: Diferența dintre foame și ronțăit. Cum să-ți înțelegi corpul și să-ți răspunzi în mod corespunzător nevoilor nutriționale

De ce nu slăbesc deși țin dietă. Explorând factorii care pot sta în calea pierderii în greutate!

Compoziția mesei este extrem de importantă în procesul de pierdere al kilogramelor. În acest caz, potrivit specialistului în domeniu, important este să avem o compoziție adecvată stilului nostru de viață și rezultatelor pe care le așteptăm. Alimentele trebuie cântărite, în funcție de cantitatea recomandată, dar aceast proces trebuie să se realizeze înainte de prepararea lor.

Mai mult decât atât, din dietă nu trebuie să lipsească nici carnea, care este o sursă esențială de fibre.

Cantitatea de carne trebuie calculată în funcție de caloriile pe care le mănânci și în funcție de macronutrienții pe care îi alegi .”, a spus specialistul în domeniu.

Săritul peste mese sau mâncatul în exces

Aceste două etape se fac de cele mai multe ori vinovate de ineficiența dietei. De aceea, este recomandat să păstrăm în permanență un echilibru, iar specialistul în domeniu chiar recomandă ca o dată pe săptămână să alegem o singură masă în cadrul căreia să mâncăm ce ne dorim, astfel încât să nu

ne pierdem motivația de a merge mai departe.

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Lipsa activității fizice

Pentru a ajunge la forma fizică de invidiat nu este necesar doar să ai o alimentație adecvată. Trebuie să ai un stil de viață activ, iar activitatea fizică să nu lipsească din rutina ta. De aceea, specialistul în domeniu recomandă cel puțin două antrenamente pe săptămână.  

Stresul și somnul insuficient

Odihna este la rândul său un factor esențial în procesul de scădere în greutate. La unele persoane, stresul din viața de zi cu zi și somnul insuficient, pe lângă faptul că duce la tendința de a mânca haotic, poate duce la acumularea unor kilograme în plus.

Metabolismul lent

Citește și: Carmen Fit a făcut topul celor 3 greșeli majore pe care le fac femeile în procesul de slăbire. "Ele slăbesc pe moment, dar după ce încep să mănânce normal, pun dublu înapoi!" EXCLUSIV

De ce nu slăbesc deși țin dietă. Explorând factorii care pot sta în calea pierderii în greutate!

Un alt factor care poate duce la încetinirea procesului de pierdere în greutate este metabolismul lent. În acest caz, specialistul în domeniu ne recomandă să dăm dovadă de răbdare și să nu renunțăm prea ușor.

Când vii după un stil de viață dezorganizat în care ai mâncat foarte puțin, metabolismul tău este foarte încetinit și îi trebuie timp corpului până îl accelerezi. În unele cazuri trebuie să ai puțină răbdare. Dieta funcționează, doar că uneori trebuie să o ți mai mult, până se accelerează metabolismul.”, a explicat specialistul în domeniu.



Citește și:

Parodontoza. Cauze. Simptome și tratament

10 rețete delicioase și sănătoase pentru slăbit. Cum să mănânci fără să ai grija caloriilor în plus

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies