Este important ca mașina de spălat să fie descărcată imediat ce s-a oprit și să nu lăsăm acest lucru pe mai târziu. Din punctul de vedere al gospodinelor, în spatele garniturilor de cauciuc ale mașinii de spălat pot fi diverse ciuperci și bacterii dăunătoare.
Dacă articolele vestimentare rămân în mașină, după încheierea ciclului de spălat, microorganismele vor începe să se înmulțească activ, fiind condițiile potrivite, iar haine vor avea un miros neplăcut de umezeală.
Citește și: Ce produs îți va dezinfecta saltelele sau canapelele. Nu este scump și te va ajuta de fiecare dată
De ce nu trebuie hainele lăsate în mașina de spălat nici măcar o oră
Mirosul nu va dispărea doar uscând hainele și va trebuie să le băgăm din nou la spălat, setând o temperatură a apei de peste 60 și de grade și folosind detergent, din nou.
Aceste reguli se aplică, în mod egal, hainelor spălate în mașina de spălat, dar și hainelor care ajung ude din cauza ploii. Dacă ai fost plouat, nu uita să-ți usuci hainele, înainte de a le pune în dulap.
Citește și: Cum să faci un burger mai bun decât la restaurant. Trebuie să ții cont de aceste patru secrete
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Hainele se vor usca în 10 minute într-o zonă specială a casei
Dacă nu avem uscător electric, iarna, suntem nevoiți să uscăm hainele în zonele cu încălzire mai mare ale casei și ferite de umiditate. Există câteva metode care își vor face foarte bine treaba, atunci când vrem să ne uscăm mai rapid rufele.
Dacă ne dorim să ne uscăm hainele mai ușor, una dintre cele mai bune opțiuni este să folosim o funcție mai rar folosită, a mașinii de spălat.
Este vorba despre funcția de centrifugare, care reduce timpul de uscare.Chiar și așa, opțiunea este de multe ori subestimată sau chiar evitată, deoarece multe dintre gospodine se tem că hainele vor ieși complet șifonate. Pentru a evita călcarea hainelor trebuie să mizăm pe ciclul de centrifugare care rămâne un element-cheie pentru ca hainele să se usuce mai ușor.
Pentru a limita cat mai mult folosirea fierului de călcat, în momentul în care articolele vestimentare au fost scoase din mașina de spălat, trebuie să le agățăm cu grijă pentru a evita orice cută.
Suportul pentru uscarea hainelor trebuie așezată direct în fața caloriferului, a unui cuptor încins sau a unui șemineu.
Este important să existe mereu o distanță între hainele agățate. Acest lucru este de multe ori trecut cu vederea, dar dacă nu au suficient spațiu și aerisire sau sunt puse unele peste altele sau sunt prea apropiate, hainele se vor usca mai greu.
În momentul în care decidem să uscăm hainele în fața unui încălzitor, trebuie să fim siguri că încăperea este perfect ventilată, deoarece căldura poate intensifica evaporarea umidității și poate provoca mucegai.
Dacă stăm într-o casă în care există umiditate în fiecare cameră, cel mai potrivit loc este baia, deoarece căldura emanată de calorifere și duș va ușura uscarea hainelor agățate.
Citește și: Motivul pentru care nu se încheagă piftia. Multe gospodine fac o greșeală imensă