Frunzele de leurda trebuie consumate in stare cat mai proaspata.
Frunzele de leurda conţin carotenoizi, vitaminele A si C, levuloza, ulei eteric complex si saruri minerale de calciu, fier, fosfor, natriu, cupru.
Detoxifiaza organismul si ajuta in tratarea bolilor cronice de piele, fiind indicata de asemenea in cazul afecţiunilor la plamini, fie ca vorbim de raceli, gripe sau chiar in cazuri mai grave precum tuberculoze. Leurda este, totodata, un excelent purificator al sangelui si al ficatului.
Aceasta planta mai este cunoscuta si pentru efectele sale benefice in ceea ce priveste cazuri precum efecte in diaree acuta si cronica, dizenterie, indigestii, insuficienta biliara, colici abdominale, balonari si in distrugerea viermilor intestinali.
O alta proprietate a leurdei o reprzinta curaţarea rinichilor si poate fi folosita drept un adjuvant in eliminarea acidului uric prin urina.
Sursa
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro